• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Нинова: Борисов продава народа си за 100 млн. евро

Нинова: Борисов продава народа си за 100 млн. евро

/КРОСС/Не подкрепихме решението на парламента за помощ за НЕК за дълга по АЕЦ "Белене", тъй като не беше прието нашето предложение едновременно с плащането да бъде отменено решението за спирането на проекта. За нас в такъв случай плащането е безсмислено. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на БСП Корнелия Нинова.

Говори се за потенциални инвеститори, но първата стъпка за преговори с инвеститори е да се отмени решението за спиране на проекта. Никъде по света няма ядрена централа, която да е губеща, заяви Нинова.

По думите й отменянето на решението за спирането на проекта "Белене" отговаря на националния ни интерес. Този проект е изгоден за България. В момента управляващите само преливат от пусто в празно. Трябва политиците и експертите да седнат на една маса, за да бъде решено окончателно бъдещето на проекта, подчерта тя.

Като една от основните причини за разрива с АБВ Нинова посочи тезата на партията на Георги Първанов, че България трябва да стане президентска република, което за БСП не било приемливо. Те искаха да сключим споразумение за кандидатурата на ген. Румен Радев, но да могат да присъединяват и други партии, без за това да има допълнително споразумение. Това е безпринципно, утре те могат да искат да присъединят Реформаторския блок, както правят по места с кандидати за кметове. Много съществени неща като това преобърнаха колата в случая. Замириса на договорки и безпринципност. Аз искам да наложим нов стил - като кажем нещо на хората да го правим, а не да правим безпринципни договорки зад гърба им, коментира Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП отхвърли твърденията, че БСП "играе" с ГЕРБ с цел Реформаторският блок да бъде изваден от управляващата коалиция. Нинова бе категорична, че БСП ще извади "на светло" още скандални сделки, подобни на тази с "Царските конюшни". Нечовешко е да се краде по този начин, подчерта тя.

По думите й, европейските лидери купуват българския национален интерес със 108-те млн. евро, отпуснати от Европейската комисия за охрана на границите. Стана ясно, че тези пари са отпуснати с цел да бъдат изградени бежански центрове у нас и България да се превърне в буферна зона за мигранти. Всички европейски лидери си защитават държавите и народите, а нашите си продават народа за едните 100 млн. Нашият нов международник Бойко Борисов се прибра след срещата в Братислава и обяви отпускането на парите като негова заслуга. Държавата ни трябва по-категорично да настоява за промяна на Дъблинското споразумение, заяви Нинова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българина

Който го избра да си направи харакири, по разрязаните кореми ще ги познаете

21.09.2016 20:49:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.