• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Корнелия Нинова: Румен Радев препотвърди всичко, което пое като ангажимент към българския народ

Корнелия Нинова: Румен Радев препотвърди всичко, което пое като ангажимент към българския народ

/КРОСС/ Според председателя на БСП Корнелия Нинова новият държавен глава Румен Радев е бил последователен в речта си. "Тема по тема и дума по дума той препотвърди всичко, което пое като ангажимент към българския народ. Уважително се отнесе към всички предишни президенти. Той не беше конкретен в решенията, но той не е министър-председател. Президентът Радев просто начерта проблемите." Това каза лидерът на БСП в ефира на Нова телевизия.

Нинова коментира изказването на новоизбрания президент Радев, че на депутатите им остава една седмица.

"В момента, в който Радев започна да говори за неслучилите се реформи, вдясно започнаха реплики, подхвърляния. В един момент те провокираха тази реакция. Тя показва характер", категорична бе Нинова.

Относно това, че в началото на речта си генералът не приветства главния мюфтия: „Не смятам, че има умисъл в този пропуск".

Председателят на БСП уточни, че ЕС и НАТО са партньори на България, защото страната е член на тези съюзи, но партията й ще работи и за сближаване на отношенията с Русия.

На въпрос за това чий е Крим - на Русия или Украйна, Корнелия Нинова отговори: "Такъв, какъвто го чувстват неговите граждани", но отказа да конкретизира.

Що се отнася до бежанския въпрос, Нинова призова за промени в Дъблинското споразумение: "Не можем да заселваме бежанци в български общини и да им даваме повече права, отколкото на собствените си сънародници".

По отношение на вътрешната политика, тя уточни, че БСП ще запази плоския данък от 10 процента, а за най-богатите с месечен доход над 10 000 лева налогът ще бъде 20%. Готвят се данъчни облекчения за младите предприемачи и за работещи родители с деца, отговарящи на определени изисквания.

Нинова не коментира нито едно име, обсъждано в медиите като служебен премиер и уточни, че в момента не мисли за евентуално управление на БСП след предсрочните избори.

"Няма да спираме санирането. Има европейски средства, които България получава целево за тези неща. В България ще се строи и няма да се краде", каза лидерът на БСП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Комунист на ръководна длъжност, да не краде- е такова животно, няма!" - Верно е, виж само гербаджиите - ДО ЕДИН СА КОМУНИСТИ!!!

20.01.2017 20:06:42

Анонимен

И най-невероятното в случая не би трябвало да е, че някой е изговорил едни ли други думи, а че толкова много хора са му повярвали

20.01.2017 13:06:46

месара

другарко курнелия , едно е да препрочетеш предизборната си реч , друго е възможноста да я изпълниш ! а ти следеше само едно - дали летеца ще прочете речта която си му написала дословно и без пропуски !

20.01.2017 11:51:46

Анонимен

Да, верваме! Пак ще има преброяване на полезните идиоти в наближаващите избори.

20.01.2017 10:35:01

Анонимен

Това по-скоро е виц на деня. Най-големите крадци да го кажат!!!

20.01.2017 10:30:32

Анонимен

Проблемът на Нинова и подобни на нея не е селският им произход кой ли го няма,а селският им начин на мислене - хитричко и подмолно , лъжливо. В съчетание с комунистически манталитет , който автоматично значи и русофилство - става една каша , от която тези хора не могат да се измъкнат цял живот , те не го и искат - харесва им.

20.01.2017 09:58:43

Анонимен

Комунист на ръководна длъжност, да не краде- е такова животно, няма!

20.01.2017 09:47:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.