• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Корнелия Нинова: Не водим разговори с ДПС

Корнелия Нинова: Не водим разговори с ДПС

/КРОСС/ Не сме водили разговори с ДПС до първия тур на президентските избори, няма да водим разговори и за втория, обръщаме се към всички граждани.

Позицията на БСП за втори тур на президентските избори лидерът на партията Корнелия Нинова потвърди и тази сутрин пред bTV.

Нямаме съмнения, че ще победим, а дали курсът е към предсрочни избори, ще кажем на 13 ноември, посочи Нинова и допълни, че ако се стигне до такива, БСП е в кондиция и е готова да вземе властта.

Нинова посочи още, че партията не се е отказала да иска оставката на кабинета, но сега по-важен е вторият тур на президентските избори. 

Една от лъжите, който се тиражират, е, че се задава управление с ДПС. Гледам резултатите в Турция и в смесените райони, където печелят Цецка Цачева (подкрепена от ДОСТ) и Пламен Орешарски (подкрепен от ДПС). Премиерът Бойко Борисов, който направи много грешки във външната политика, вкл. срещата му с [турския президент Реджеп Тайип] Ердоган, точно те да говорят така... Ние не сме водили разговори с ДПС до първия тур, няма да водим разговори с ДПС и за втория, обръщаме се към всички граждани. В нощта на изборите нямаше заявка ДПС да подкрепи ген. Радев. Аз отговарям за позицията на БСП и тя е, че няма да водим преговори с партийни централи. Ако ДПС обявят, че подкрепят Радев, ме поканете пак и тогава ще кажа как реагирам, заяви Нинова.

В изборната нощ лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че движението няма да влиза в преговори за втория тур, но избирателите му ясно са заявили, че властта не трябва да е концентрирана в една партия. Борсов беше много ясен, че не желае подкрепата на симпатизантите на ДПС. От друга страна ген. Радев посочи, че ще търси подкрепата на всички избиратели, каза Карадайъ и добави, че избирателите на Движението ще направят на втори тур необходимото, за да получат промяната, която желаят.

Нинова е категорична, че Цецка Цачева не е подходяща за държавен глава.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Колкото и да са сервилни и субективни, не могат да скрият надмощието на Корнелия Нинова и Румен Радев над изплашените Борисов и Цачева. Не могат да ги стигнат по интелект, убеденост и воля!

08.11.2016 09:51:16

зрител

Гледах интервюто и по БТВ, е няма такава сервилна /към герб/ журналистика!! И после защо са на последно място по свобода на словото.......лакеи!!

08.11.2016 09:42:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.