• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Нинова: Финансовата сигурност на България е застрашена

Нинова: Финансовата сигурност на България е застрашена

/КРОСС/ Настояваме за извънреден председателски съвет и да бъде разсекретен докладът на ДАНС и прокуратурата за приходните агенции, където се съдържа информация за финансовата сигурност на страната. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група на левицата преди да бъде внесен вота на недоверие в парламента, предава „Фокус".

„Като внесем мотивите, вие ще се запознаете, че в тях има част - корупция в приходите", каза Нинова.

Тя поясни, че на 20 декември с писмо на „БСП за България" са поискали от Главна прокуратура да предостави информация за извършената проверка от ДАНС и от прокуратурата в приходните агенции.

„На 9 януари в секретно деловодство на българския парламент постъпиха 3 документа - доклад на ДАНС, доклад на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов. За съжаление, уважаеми колеги, законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и с числа за злоупотреби с корупция, но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели, е направен извод за финансовата сигурност на страната", заяви Нинова и обърна внимание, че финансовата сигурност на България е застрашена.

Според нея тези констатации с указания на гл. прокурор стоят на бюрото на министър-председателя от август 2016 г.

„Сега, сме 17януари 2018 г. - нищо не е направено. Констатациите към 4 януари са, че проблемът е същият", коментира лидерът на БСП. По думите ѝ проблемът продължава да е заплаха.

„Искахме истината да стане достояние - за каква корупция става дума, защо премиерът не е взел мерки и покровителства ли се тя от най-високо равнище", попита лидерът на БСП.

Според нея тези документи ще помогнат на народните представители да си направят верните изводи и да преценят как да гласуват за вота на недоверие за корупция.

„Разбира се, сигурно мнозинството ще подкрепите правителството, тогава поне се надявам, че това, което ще видите на закрито заседание, ще ви накара да се замислите", заяви Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Всички социалисти(комунисти) що не кажете колко агнета дадоха бащите ви за да завършите образованието си?СТАДАААА!Това е КОРУПЦИЯ!!!

17.01.2018 20:39:29

Анонимен

Такъв им е електората, плюс крадливите им подлоги и плюс обърканите старци правят тези 20% гласоподаватели !!!

17.01.2018 20:39:02

Анонимен

а,кво да кажат милите социалисти, освен да повтарят някоя изопачена истина и да вървят с популизма напред, какво друго им остава ! Нямат избор хорицата, живи да ги оплачеш !!!

17.01.2018 20:38:14

Анонимен

АКО Е ТАКА, СЛАВА БОГУ ЧЕ НЕ СТЕ НА ВЛАСТ.

17.01.2018 11:10:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.