• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

БСП искат стенограма от разговорите във Варна с Ердоган

БСП искат стенограма от разговорите във Варна с Ердоган

/КРОСС/ Искаме стенограма от разговорите във Варна с Ердоган. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в Пазарджик след изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на партията във връзка със срещата във Варна ЕС - Турция, предаде Агенция „Фокус".

Нинова посочи, че няма конкретен резултат и напредък по нито един от спорните въпроси след проведената среща.

„Нито по спора с Гърция, нито по отношение конкретно решение за присъединяването на Турция към ЕС, нито по въпроса за облекчаването на визите за турски граждани за ЕС. По нищо не се отбеляза съществен напредък. В тази връзка продължаваме да поставяме въпросите за българския национален интерес. Позицията - България е домакин на среща между две страни - Европа и Турция, ние не я приемаме, защото България е Европа, ние сме в ЕС", подчерта Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че премиерът Борисов "не може да ни поставя в трета независима позиция, която просто наблюдава процеса". Нинова посочи, че след като е поставен въпросът за изказването на Ердоган, че душевните граници на Турция се простират до Кърджали, не се разбира какъв е отговорът.

"Има ли категоричен отговор и поставено ли е категорично това изявление и редица други като неприемливо, провокативно и като провокация към националния суверенитет и националния интерес на България", каза Нинова.

Според нея, за да стане публично всичко, което се е говорило и за да го разбере българският народ, БСП иска стенограма от тези разговори с ясни и категорични позиции.

По отношение на въпроса с тракийските бежанци, Нинова посочи, че това не е въпрос на двустранни отношения. Тя припомни, че ЕП приема резолюция, в която се казва, че Европа се ангажира този въпрос да бъде поставен двустранно между България и Турция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ти си уникум: ДЖЕНДЪР-ЛАЙНОМЕТ!!!

28.03.2018 18:53:57

Анонимен

ЛАЙНОМЕТИ СА ТВОИТЕ БОГОТВОРЕНИ РУСКИ СЛУГИ .

28.03.2018 06:53:49

Анонимен

Констатация: По-големи лайномети от коментиралите тук НЯМА!!!

27.03.2018 18:54:28

Анонимен

ПО ДОБРЕ КУРНЕЛА ДА ПРОЧЕТЕ ЗАЩО Е ПО ДОБРЕ НА САМАТА А НЕ В МЕНЮТО. КУРНЕЛА МОЖЕ САМО ДА СИ МЕЧТАЕ.

27.03.2018 17:25:23

Анонимен

Казах ли ви сутринта. Изчакайте до 11 часа и лайномет Нинова ще изскочи! Първо да изкара стенограмата на нейния президент, пък после да иска стенограма на Туск и Ердоган! ББойко е сервитьора, нали така, не той решава за стенограмата. Ама къде акъл от Курни лайномет Барекова.

27.03.2018 17:21:05

Анонимен

Госпожо Нинова взимате се много на сериозно с вашето искане.Имаше брифинг,да бяхте си задали въпросите там.Много добре знаете, че всичко не може да научите но пак удар под кръста така действате вие.По добре поискайте стенограмата от президента за неговата среща с патриарх

27.03.2018 17:20:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.