• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Нека спрем да се заиграваме и да работим за националния интерес по въпроса с бежанците

Нека спрем да се заиграваме и да работим за националния интерес по въпроса с бежанците

/КРОСС/ Съдът в Дюселдорф се произнесе за връщането на сирийски семейства в първата държава, в която са били. Тоест при нас. Това е тема за национално съгласие. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

"Ние от БСП предлагаме всички да спрем да се заиграваме, заради тясно партийния интерес с националната сигурност и да се обединим около националния интерес пред този на г-жа Меркел. Призовавам всички да застанат на тази позиция", каза Нинова.

"Това ще предложим в парламента и се надяваме всички да проявят разум. Нека заровим междупартийните заигравки и се обединим около националния интерес", подчерта лидерът на БСП. Според Корнелия Нинова на КСНС тази тема е била бегло засегната и не се е взело никакво решение. „Там може би беше мястото за такова съгласие. Повечето колеги бяха ангажирани с пазарлъци кой да получи мандата и да управлява", заяви лидерът на БСП.

Искаме свикване на специално заседание в НС по тази тема. Ако трябва заседанието ще бъде закрито, заради класифицираната информация. Всеки, който не бяга от война и не е бежанец, да няма право да идва като такъв във страната. Искаме и ревизия на Дъблинското споразумение.

Нинова призова нелегалната миграция да бъде спряна по всички възможни начини. „Всеки, който не бяга от война и не е бежанец да не преминава границата в България. Отмяна на постановлението за трайно заселване и настъпателна позиция за ревизия на дъблинското решение", избори още лидерът на БСП. Тя изрази надежда всички политически лидери да проявят разум и да се каже какви ангажименти са поети от България. „След това да заровим всички междупартийни заигравки за предстоящите избори и да помислим за България и ако може да се обединим", коментира лидерът на БСП.

"Имам пред себе си официален отговора на Еврокомисията за допитването на г-жа Йотова за бежанците в България. Успоредно с това зададохме същия въпрос на г-жа Бъчварова писмено. Между двата отговора няма нищо общо, освен въпроса."

Корнелия Нинова заяви, че отговорът на Европейската комисия гласи, че окончателният финансов принос на ЕС е бил определен на 101 млн. евро, т.е. не 160.

„България е поела ангажимент за съфинансиране в размер на 11 млн. евро", коментира тя и посочи, че в отговора на ЕК пише, че тези пари са за създаване на три нови отворени кризисни центъра, както и за модернизация и обновяване на един транзитен център.

„Общата стойност на дейностите по тази тема е 166 млн. евро.

Първи извод е разликата - според ЕК е 101 млн. от Европа, 11 млн. от България или общо 112 млн.. Според отговора на г-жа Бъчварова - 166 млн. евро. Разликата е 65 млн. евро. Откъде ще дойдат тези пари, от българския бюджет ли и къде са в българския бюджет", попита Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че в отговора от министъра в оставка Румяна Бъчварова няма никъде споменато, че ще се правят три лагера, както и един транзитен център. Според нея някой лъже и тази лъжа и неинформираност са в основата на недоволството и протестите на хората, а не че БСП ги е организирало. По думите й хората се страхуват и протестират.

 

 


ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Алоу, Народното събрание!

Прости ли сте, купени ли сте, слуги ли сте, гювендии ли сте или не се сещате: ДЕНОНСИРАЙТЕ СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТ ДЪБЛИН И СПРЕТЕ ДА СИ ДРАПАТЕ ГЕНЕТАЛИИТЕ! Друг законов път за решаване на мигрантската криза НЯМА. КОМПРЕНДЕ?!

07.12.2016 01:16:50

Анонимен

Нинова - Решетников един от двамата лъже - Вие решете на кого да вярвате

06.12.2016 20:38:22

Анонимен

Никой никъде не е твърдял, че ние сме част от православната руска цивилизация!!! Точно обратното е!!! Ние възприемаме руската православна цивилизация като ДЪЩЕРНА на БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!! Защото и вярата и азбуката е дарена от нас!!! Това, че в исторически план Русия не е попадала под чуждо робство, изключая монголските нашествия и е успяла да се развие по-успешно то нас, запазвайки своята държавност е друг въпрос! А че ГЕРБ са се омазали от горе до долу и независимо от това вият като линейки - за тях това няма значение!!!

06.12.2016 19:12:02

Анонимен

Аз ще работя до четвърти януари в РИСИ, защото по закон съм принуден да напусна заради 70-годишната си възраст. Не мога да работя до 80 години или докато вече ме изнасят към гроба, както беше в Съветския съюз. Аз съм член в съвета на министъра на външните работи, член съм на обществения съвет към Министерството на отбраната. Корнелия Нинова е работила много в бизнес структурите. Тя по-добре е запозната с корупцията от мен. Аз винаги съм бил или в специалните служби, а през последните 10 години оглавявам РИСИ. С каква корупция се занимавам – с принтер или с химикалки ли? Ние сме анализаторски център към президента”, коментира Решетников. Пред Сидеров той отново разказа как е била организирана и протекла срещата му с слидера на БСП. По думите му, хора от обкръжението на Корнелия Нинова са го потърсили, докато е бил на почивка в България, след което той се е съгласил да се видят. Преди това тя отново го потърсила при визитата си в Москва, след като бе избрана за председател на левицата, но тогава Решетников нямал време и не успял да я приеме. „Говорихме около 20-25 минути. Аз я попитах кого ще издигнете БСП за президент и Корнелия Нинова ми каза, че това ще е най-вероятно Румен Радев. Отговорих й, че не съм запознат с него, а тя също ми каза, че не го познава добре. Аз съм изненадан, защо тя се отказва от факта, че имахме обикновена среща между един ръководител на политологически център на администрация с политически деятел в България. Имал съм такива срещи и в САЩ, и във Франция. Там ме водят по кафета и ресторанти. После Нинова казва, че лъжа, че си измислям и съчинява мръсотии за мен.

06.12.2016 18:52:36

Анонимен

"Г-жа Йотова размаха един отговор на неин въпрос от 23 септември. Направихме си труда да видим как е зададен той. Тя пита само за една част от тези пари и получава отговор за тези 108 млн. лв. – така, както е попитала. Чете се само първата част от изречението. Тези две госпожи очевидно не могат да четат официалната документация. 130 млн. лв. отиват за охрана на границата, която се признава, че е външна на ЕС. Днес тези две другарки се опитват да опровергаят този жест към България. Това е срам за държавата ни. Неудобно ни е пред гражданите, че ги занимаваме с тези сметки просто защото тези две другарки не могат да четат официални документи"

06.12.2016 18:40:08

Анонимен

На тази другарка повече не вервам. Срам няма.

06.12.2016 18:03:46

Анонимен

И още нещо, което със сигурност ще Ви направи впечатление в интервютата, русофилите в България извеждат тезата си за изконната принадлежност на българската нация към православната руска цивилизация, с аргумента, че прабългарите са дошли от Азия?! Да сте чули нашите патриоти да възроптаят? В нашия живот има много битки, но една стои над всичко - започната от българските възрожденци и недовършена битка за независимостта на България. Горното за сведение на евроатлантиците у нас, много от които не съзнават, че са част от този план на Москва.

06.12.2016 17:29:21

Анонимен

Събитията, които се развиват у нас следват чужд сценарий. За това предупреждавах многократно, включително и за това, че външни сили успешно манипулират гнева на българския избирател

06.12.2016 17:27:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.