• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Нинова: Да поставим остро въпросите за чистия въздух, чистата вода, българската земя

Нинова: Да поставим остро въпросите за чистия въздух, чистата вода, българската земя

/КРОСС/ „Да поставим за пореден път остро въпросите за чистия въздух, чистата вода, българската земя". Това каза в интервю за предаването „Неделя 150" по БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. Думите й са по повод факта, че БСП ще внесе вот на недоверие към правителството заради мръсния въздух и проблемите във водния сектор в страната. „ Казвам за пореден, защото от 2017-а до края на 2019-а, 17 пъти сме поставяли темата в българския парламент за водата в Перник. За боклуците на територията на цялата страна, за вноса на боклуци, площадки, изгаряне и т. н., от 2017-а до 2019-а, 47 пъти сме поставяли въпроса в парламента. И никой не ни чу", допълни тя.

„Във всички въпроси, които сме поставяли толкова много пъти за три години, последователно, се предлагали и какво да се прави. И по отношение на язовирите, и по отношение на водопреносната мрежа, и т. н. Ще ги предложим за пореден път и по време на вота на недоверие, включително и със законодателни инициативи. Ще внесем отново наши предложения. И, надяваме се, този път да има разум, те да бъдат приети", акцентира Нинова. „Не може 10 години да управляваш, да държиш законодателната власт в парламента, която може да променя законите, да имаш пълната изпълнителна, областните управители в страната, които отговарят за това да са на ГЕРБ и да кажеш, че е виновен Орешарски, Жан Виденов и т. н.

В годините назад, постоянно се сменят министри, които горят като бушони. Тези хора са изпълнители. Те правят това, което им се нареди. Отговорността е една-единствена, и не само по Конституция, не само по правилник на Министерски съвет. Човекът, който управлява, контролира, назначава тези хора е един - министър-председателят. Затова и искаме вот на недоверие на правителството. Те постоянно, вече толкова години, се измъкват с това, стане проблем, сменя министър, слага другия. Нищо не се променя обаче. Политиката продължава. Това е проблемът. Трябва да се промени моделът. А докато е това правителство, няма да се промени моделът", каза още Корнелия Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.