• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Жельо Бойчев: Плевлениев се провали като президент

Жельо Бойчев: Плевлениев се провали като президент

/КРОСС/„Плевлениев се провали като президент. По никакъв начин не можем да се съгласим с изявленията му за успешно приключил мандат. Той нито беше принципен, нито беше последователен в своето поведение и действия, както декларира". Това заяви пред медиите в НС говорителят на БСП Жельо Бойчев. Той припомни, че през 2013 г. проектът за промяна в бюджета е бил върнат от президента с мотива, че не може на гърба на социалните неволи на хората да се спират реформи и да се взима дълг от 1 млрд. лв. „Той каза, че тази му позиция е принципна и последователна и ще бъде следвана оттук нататък. След това до края на мандата си, нито един път, нито едно решение или акт на Министерски съвет на Бoрисов не е било подложено на критика от президента Плевнелиев. От началото на своя мандат до самия му край, той не успя да излезе от политическата си зависимост от ГЕРБ и лично от Бойко Борисов", заяви депутатът от левицата. По думите му кулминацията е била, когато е отказал да назначи служебно правителство и е оставил правителството на Борисов по-дълго на власт.

„Плевнелиев бе най- несоциалният президент, който България е имала. Не сме съгласни с оценката му за успешните реформи на това правителство- нито в социалната, нито в пенсионната, още повече в здравната сфера и фарсът в съдебната реформа", коментира Бойчев. Народният представител от БСП допълни, че декларираната от президента балансирана и суверенна външна политика, не се е състояла. Социалистът подчерта, че най-добрият пример за това е смяната на кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева. Според него целият този процес се е случвал негласно и със съдействието на Плевнелиев- няма нито едно изявление в подкрепа Ирина Бокова. Жельо Бойчев смята, че Плевнелиев е обслужвал пряко чужди интереси. „Това, за което Плевнелиев заслужава подкрепа и адмирации е, че не се кандидатира за втори мандат", заключи Жельо Бойчев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този нещастник, гласът на Курнелия, наистина кърти мивки, както и останалите социалокомунисти. Единствената слабост на Плевнелиев е неговото прекалено говорене по въпроса за Русия, там, където останалите или мълчаха или вадеха общи локуми, чакайки бъдещето?! Явно, Росен не е знаел, че Украйна за Русия е това, което е Македония за България. За Крим да не говорим - той е повече турски, отколкото украински, а по въпроса за закоността на Референдума им, никой не го подсети историята с Косово, където един млад шиптарски любовник убеди Мадлен Олбрайт да направи най-незаконния акт!

18.01.2017 20:02:39

Анонимен

ще поживеем, ще видим.......следващия!

18.01.2017 17:36:09

Анонимен

Един честен човек и Български Президент си отива с достойнство. Чест и почитания!

18.01.2017 16:27:37

Анонимен

Само вижте кои се опитват да го плюят и веднага ще ви стане ясно какъв достоен Президент е г-н Плевнелиев. Чест и почитания, г-н Плевнелиев, Вие сте човекът на много българи!

18.01.2017 16:26:10

Анонимен

Първият български президент, който се опълчи на руската хибридна война срещу България.

18.01.2017 16:25:48

Анонимен

Не му обръщайте внимание на тоя Ставаме 9 милиона отново. Ще има и хора за манифестации. И за нас се отваря шанс да не останем в трибуните по време на поредната сексуална революция. Нищо, че никога не сме били 9 милиона, но днес под мъдрото и вдъхновяващо ръководство на другарката Нинова и на другаря Радев - няма начин. Деца ще се правят и отглеждат.

18.01.2017 16:24:01

Мао

Защо бе Жельо , защото на близа задника на началника ви в Кремъл ли ?Може да е всякакъв , но поне бе човек с достойнство и позиция за разлика от всички ваши Русолюбци , а до пича от цирка , цирка тепърва започва .....

18.01.2017 15:49:04

ОТ ЦИРКА

...........А ТОЙ ПРЕЗИДЕНТ ЛИ БЕШЕ, БЪРКАМ ГО С ЕДИН ..........КЛОУН!!!!!!!!!!!

18.01.2017 14:21:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.