• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Как един уличен художник се опитва да "спаси" родния си Нижни Новгород

Как един уличен художник се опитва да "спаси" родния си Нижни Новгород

/КРОСС/ Доскоро на уличното изкуство в Русия се гледаше с лошо око, тъй като в него участваха и много хулигани. Но днес жителите на провинциалните градове сами се стремят към артистична нотка в своята архитектура.

Артьом Филатов е на 27 г. и копнее да спаси родния си Нижни Новгород - голям индустриален град на 600 км източно от Москва. Не, не освеженият и разкрасен Нижни, който видяхме по време на Световната купа по футбол, с пощенски картички с безупречни снимки за радост на хиляди чуждестранни посетители. Нижни, който Филатов иска да спаси, е забравеният Нижни - този, който виждате, след като се вгледате по-внимателно. Там, на един хвърлей от шума и суетата на мейнстрийма, се крият малки дървени къщички, наричани "гнилушки" или "посипушки" (от думите "гнило" или "разнебитено"). Но в тях Артьом открива истинската красота на Нижни.


Някои от тях вече са изоставени или изгорени, но много други все още могат да бъдат спасени. Артьом иска хората да променят възгледите си за тези неща, за да предизвикат новопридобитото си любопитство към малките улички и архитектурата, които се появяват веднага след като завиете зад ъгъла. Той се надява, че съсредоточаването над непознатия Нижни може да помогне да се предотврати реконструкцията в тези области (тема, която често се засяга в Русия).
Първоначално Артьом се опитва сам да промени "менталната карта" на Нижни Новгород - от 2011 г. рисува по изоставени или изгорели къщи, които не изискват разрешение за работа. След това се посвещава на обитаемите сгради и моли собствениците за разрешение. Той винаги е търсел екзотични решения, след което най-накрая решава, че е необходим по-грандиозен социокултурен подход. Артьом има късмет и получава своята възможност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Angelina26a

Търся зрители на моя стриптийз - xxxsingle.xyz/maria Момиче, на 26 години

20.02.2019 16:00:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.