• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Предстоящи събития в страната за днес, 15 септември

Предстоящи събития в страната за днес, 15 септември

/КРОСС/ ***

София.
От 13.30 ч. ще бъде открита конференция на тема „Енергийна сигурност и енергийна инфраструктура на ЮИЕ". Във форума ще участва министър-председателят Бойко Борисов, Марош Шефчович, вицепрезидент на Европейската комисия, президентът на Енергийната общност Дамян Гикнури, генералният секретар на Съвета за регионално сътрудничество Горан Свиланович и заместник министър-председателят на Република България Томислав Дончев, министърът на външните работи Даниел Митов. Събитието се организира от Дипломатическия институт към МВнР и ще се проведе Хотел Балкан, зала „Роял".

***

София.
Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович представя в България ползите от Европейския енергиен съюз. Той ще проведе срещи с президента Росен Плевнелиев, с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиерите Меглена Кунева и Томислав Дончев и министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

***

София.
От 10 ч. в БТА, Икономическият и социален съвет (ИСС) ще представи на основни моменти от свое проучване за миграционните нагласи на завършилите средно образование младежи у нас. В пресконференцията ще участват проф. д-р Лалко Дулевски - председател на ИСС и Пламен Димитров - президент на КНСБ.

***

София.
От 11 ч. в Национален пресклуб „БТА" (бул. „Цариградско шосе" № 49) ще се проведе пресконференция на представителните на национално ниво организации на работодателите.

***

София.
От 9.30 ч. изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов ще представи резултатите от проверките на автобусите и фирмите извършващи превози на деца и ученици. Представянето ще се състои пред Националния учебен комплекс по култура (Италиански лицей) в София, квартал „Горна Баня", улица „Вечерница" 21.

***

София.
От 10.30 ч. министърът на културата Вежди Рашидов ще даде старт на новата учебна година в Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура в Горна баня.

***

София.
От 10 ч. вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие учебната година в 18-о СОУ - „Уилям Гладстон".

***
София.
В 10 ч. председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов ще посети 61-о ОУ в квартал "Връбница-2".

***
София.
От 10.30 ч. заместник-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова ще даде старт на новата учебна година в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография - София.

***

София.
В 11 ч. заместник-министърът на културата Боил Банов ще открие новата учебна година в Националното музикално училище „Любомир Пипков. Преди това - от 10:00 часа в аулата на СУ "Св. Климент Охридски", зам.-министърът ще участва и в официалното откриване на учебната година на Национална гимназия за древни езици и култури „Константин - Кирил Философ" .

***
София.
От 10 ч. Главният секретар на Министерството на културата Стоян Стоянов ще открие новата учебна година в Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука" на бул. „Сливница" № 134 в София.

***
София.
От 10 ч. столичният кмет Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на учебната година в новата сграда на ОУ „Васил Левски"в село Герман.

***
София.
От 10 ч. започва празничното откриване на новата учебна година в Националното училище за танцово изкуство /НУТИ/ в двора на училището. На тържеството ще присъства Елиянка Михайлова, директор на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование" в Министерството на културата.

***
София.
От 10 ч. ще бъде открита новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров" в София. Празничната церемония ще е в залата на училището на бул. „Васил Левски"№ 62, като на нея ще присъства Румен Джуров - държавен експерт в Направление „Художествено образование" в Министерство на културата.

***
София.
От 10.30 ч. министрите на младежта и спорта Красен Кралев и на здравеопазването д-р Петър Москов ще участват в дискусия „Здрави в училище". Събитието ще се проведе в сградата на Полиграфическия комбинат.

***
София.
От 10 ч. председателят на ДАЗД Ева Жечева ще открие новата учебна година в 88 СОУ „Д. Попниколов" (ж.к. „Овча купел").

***
София.
От 15 ч. ще се проведе Звезден турнир по тенис на маса с участието на български звезди, а от 19 ч. ще е празничният концерт в Paradise center.

***
София.
От 14 до 16 ч. в зала „Триадица I" на хотел „Гранд Хотел София" ще се състои информационен ден с пресконференция в изпълнение на Дейност II „Надграждане на съществуващи и разработка на нова електронна административна услуга онлайн ", организиран от ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация" към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Участници са представители на ГД „Гражданска Въздухоплавателна Администрация", Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ДП „Ръководство на Въздушното Движение", Летище София, представители на бизнес индустрията, граждани.

***
София.
От 9 ч. министърът на образованието проф. Тодор Танев ще открие новата учебната година в Първа английска езикова гимназия, бул. „Ал. Дондуков" № 60, София;
От 11.30 ч. ще бъде открита учебната година в Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов" (ул. Хайдут Сидер" № 10 кв. Захарна фабрика). В откриването ще участват министър Танев, заедно с Мауро Дел, Аброджо - държавен секретар по образованието, научните изследвания и иновациите на Конфедерация Швейцария.

***
София.
От 11 ч. заместник-министърът на образованието и науката Николай Денков ще открие новата учебна година в Националната спортна академия.
Началникът на кабинета на министъра на образованието Мюйессер Солак ще открие учебната година в 134 СОУ „Димчо Дебелянов" ул. Пиротска № 78

***
София.
От 9 ч. на официалното откриване на новата учебна година в 63 ОУ „Христо Ботев" ще присъства Антон Станков, директор на дирекция „Човешки ресурси" в Министерство на образованието и науката. Пенка Иванова, директор на дирекция „ФАОП" в МОН ще присъства на откриването на новата учебна година в Национална природо-математическа гимназия - София; Соня Кръстанова, директор на дирекция „Финанси" ще бъде в 32. СОУ с изучаване на чужди езици - София; на кръстовището на бул. „Христо Ботев"/ бул."Тодор Александров"
Златина Карова, директор на дирекция „Наука" в 51. СОУ „Ел. Багряна" - София; ул. „Софийски герой" № 28; Грета Ганчева, директор на дирекция „ДОПР" - ССУ с детска градина за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев", ул. „Генерал Стефан Тошев" № 82.

***
София.
От 10 ч. в Борисовата градина в столицата пред бюст-паметника на Николай Хайтов представители на НФСБ ще почетат годишнина от рождението му.

***
София.
От 18 ч., в Национална галерия - Двореца се открива изложбата на Пиер Гонор „Различните Аз". Събитието е част от Международния фестивал за репортажна и художествена фотография „Фотофабрика".

***
Самоков.
От 10 ч. вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще присъства на откриването на учебната година в Самоков. Той ще поздрави учениците и техните учители в двора на НУ „Станислав Доспевски", където по проект „Красива България" МТСП финансира текущ ремонт и подобряването на енергийната ефективност на сградата на учебното заведение. Възможност за среща с представители на медиите е предвидена след празничната програма.

***
Плевен.
От 9.30 ч. председателят на парламента Цецка Цачева ще открие учебната година в Математическа гимназия „Гео Милев" в Плевен. От 12.30 председателят на парламента ще участва в кръгла маса на тема: „Нужни ли са ни народни будители днес?" в сградата на областната администрация на Плевен.

***
Велико Търново.
От 8.30 ч. в ОУ „Патриарх Евтимий" кметът на Велико Търново Даниел Панов ще присъства на откриването на учебната година.

***
Велико Търново.
Oт 10 ч. в Окръжен съд Велико Търново ще се разглежда делото срещу Илиян Здравков, убиецът на студентката Вероника Здравкова.

***
Велико Търново.
От 11.30 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Движение "Царевград за Велико Търново". Ще бъде представена подготовката на формацията за предстоящите местни избори през есента

***
Добрич.
От 9 ч. кметът на Добрич Детелина Николова ще открие новата учебна година в Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий".

***
Враца.
От 9 ч. в двора на СОУ „Христо Ботев" кметът на Община Враца Николай Иванов ще открие новата учебна година. От 10 ч. кметът ще открие новата учебна година в ЕГ „Йоан Екзарх". От 10.30 ч. кметът Иванов ще открие новата учебна година в ОДЗ „Брезичка". По-късно от 11 ч. кметът ще открие новата учебна година в ОДЗ „Зора"
От 9 ч. в двора на СОУ „Никола Войводов" зам.-кметът на Община Враца ще открие новата учебна година в СОУ „Никола Войводов". В същия час Красимира Георгиева - зам.-кметът по европейско финансиране и обществени поръчки ще открие новата учебна година в СОУ „Васил Кънчов". От 9 ч. Маринела Петрова, директор дирекция „Образование, култура, спорт и туризъм" ще открие новата учебна година в НУ „Св. Софроний Врачански".

***
Враца.
От 16 ч. във Враца започват състезанията по волейбол, баскетбол и шахмат. Състезанията се провеждат в ПМГ „Акад.Иван Ценов" и са част от Европейската седмица на спорта Кампанията #BeActive.


***
Бургас.
От 9 ч. кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева ще дадат старт на първия учебен ден в ОУ „Братя Миладинови".
В 11.30 ч. на площад „Тройката" кметът Димитър Николов ще даде начало на новата общинска инициатива за пътна безопасност.
От 10 ч. зам.-кметът Красимир Стойчев ще присъства на откриване на учебната година в Търговската гимназия, а Костантин Луков в ОУ „П. Р. Славейков". От 09.30 ч. зам.-кметът по европейски програми Атанаска Николова ще открие учебната година в ПМГ, а секретарят на Общината Божидар Кънчев и началникът на РИО-Бургас Виолета Илиева ще присъстват на тържеството на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий".
На празненството по случай 15-ти септември в Руската гимназия от 09 ч. ще присъства директорът на общинска дирекция „Образование" Веселина Таралова.

***
Бургас.
От 15 ч. Български лекарски съюз ще проведе брифинг в аулата на МБАЛ Бургас. Преди това националното ръководство на БЛС ще проведе среща с лекарите, членуващи в бургаската колегия.

Пловдив.
От 18 ч. ще се проведе среща-дискусия на тема „Условия за свободни и честни референдуми в България" с участието на д-р Магдалена Форовиц от Центъра за пряка демокрация към Цюрихски университет и български експерти в областта на референдума: Даниела Божинова, Петко Ковачев, адв.Александър Асенов.
Събитието ще се състои в офиса на Център „Образование за демокрация" , ул. „Константин Фотинов" № 15.

***
Пловдив.
От 9 ч. състав на Пловдивския окръжен съд ще даде ход на делото срещу подсъдимите Димитър С. и Иван А. за длъжностни престъпления в ущърб на Община Куклен. Делото ще се гледа в зала 5 на съда.

***
Ботевград/с. Скравена.
От 9 ч. Красимир Вълчев, главен секретар на Министерство на образованието и науката ще открие новата учебна година в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий".

***
Варна.
От 10 ч. Варненският апелативен съд ще разгледа отново делото срещу престъпната група на „Килърите" .

***
Бургас.
От 11 ч., в Сити Клиник Бургас ще се състои пресконференция с участието на д-р Ралф Лангхоф - главен лекар в отделението по ангиология в болница Sankt Gertrauden, Герамания и ръководител на Центъра за съдова медицина в Берлин.


***
Стара Загора.
Традиционният фестивал на изкуствата, който организират за седми път сдружението за съврeменно изкуство и култура „Различният поглед", ще премине под формата на едноседмичен форум, обединен под мотото „Общуване беZ граници".

***
Стара Загора.
От 9 ч. кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открие учебната 2015/2016 година в Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски". Той ще присъства на откриването в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер" в 9,30 ч., след което ще посети и Начално училище „Димитър Благоев" в 10 ч. Той ще присъства на откриването на обновеното читалище „Св. Климент Охридски" в 10,30 ч. Ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова ще участва в церемонията по откриването в СОУ „Иван Вазов" в 9 ч.

***
Казанлък.
От 9 ч. в ПГ « Иван Хаджиенов» ще се проведе откриване на учебната година . През новата учебна година училището въвежда дуална система в обучението. -Славяна

***
Казанлък.
От 17 ч. в ОДЗ „ Еделвайс" ще се проведе откриване на изцяло обновеното детско заведение.

***
Бойчиновци.
От 13 ч. министърът на правосъдието Христо Иванов ще открие учебната година в Поправителния дом в Бойчиновци.

***
Варна.
В 14 ч. започва церемонията по откриването на новата учебна година за настанените в местата за лишаване от свобода, на която ще присъства заместник-министърът на правосъдието Андрей Янкулов.

***
Благоевград.
От 9 ч. кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще открие новата учебна година в VIII СОУ "А. Костанецев. От 11 ч. ще бъде открита учебната година и в Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" .

***
Видин.
От 10 ч. заместник-кметът на Община Видин инж. Добромир Дилов ще присъства на откриването на новата учебна 2015/2016 г. в СОУ "Цар Симеон Велики".

***
Видин.
От 14 ч., в Медийния център на Община Видин ще се проведе среща на Националното пациентско обединение "Конфедерация Защита на Здравето" относно проект "Национална кампания за пациентски политики", финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

***

Видин.
От 10.30 ч. Община Видин организира празник за 15 септември под наслов: „На училище с настроение". Той ще се проведе в Крайдунавския парк - пространството пред Художествената галерия „Никола Петров".

***

с. Маноле/ Пловдив.
От 9 ч. заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие новата учебна година в Маноле в новоизграденото средно-специално училище в с. Маноле.

***

Разград./Исперих.
Всички футболисти и треньори в Лудогорец ще се включат активно в първия учебен ден в Разград и региона. Треньорът Едуард Ераносян,любимецът на феновете Козмин Моци и Георги Терзиев ще зарадват ученици, учители и родители в основно училище „Христо Ботев" в Исперих. Асистентът на Ераносян Ради Здравков, придружен от бразилските асове на Лудогорец Марселиньо, Вандерсон и Кафу, ще посетят основно училище „Христо Ботев" в Лозница.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.