• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

На страниците на печата

На страниците на печата

/КРОСС/ Столичните общинари одобриха неясна "компенсация" за аварията, пише в. Сега. Столичният общински съвет (СОС) одобри неясна "компенсация", която "Топлофикация-София" ще даде заради аварията от началото на февруари, която остави десетки хиляди граждани на студено. Съветниците приеха без забележки предложението на общинското дружество, според което отстъпка ще получат само абонатите, останали без отопление и топла вода за повече от 48 часа. Тази компенсация ще бъде отразена в сметките, които абонатите ще започнат да получават от 15 март. От "Топлофикация" припомниха, че клиентите няма нужда да подават жалби, молби или заявления за обезщетения. Всички засегнати от аварията за повече от 48 часа ще видят количествата приспадната топлоенергия и сумите за обезщетение в месечните съобщения за февруари. Неустойката ще бъде изчислена на базата на съответния дял на клиента от общото потребление в абонатната станция.

Показаха бюлетините за изборите на 26 март, съобщава в. Стандарт. От ЦИК показаха и образеца на бюлетината за гласуване в парламентарните избори, публикувана в Държавен вестник и на страницата на ЦИК. За гласуването извън страната няма преференции, в бюлетината съгласно жребия ще бъдат изписани само имената на партиите и коалициите, регистрирани за изборите. Остава и възможността да се гласува в квадратчето "Не подкрепям никого". В десния край на бюлетината има кръгчета за отбелязване на преференциален вот - до 17 имена.

Най-дългата кандидатска листа е за 24-ти многомандатен избирателен район в София, където мандатите са 16, и удвоени кръгчетата стават 32, обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев, цитиран от Канал 3. Той припомни още, че ако не се отбележи преференциален вот, гласовете отиват за първия в листата.

БАН разработва нови терапии за лечение на рак, пише в челно заглавие в. Труд. Върху нови изследвания, лекарства и терапии за онкологични, сърдечно-съдови, невродегенеративни, автоимунни заболявания работят учените от Института по молекулярна биология, съобщиха от БАН. Те се стремят да разберат молекулните механизми, определящи възникването, развитието или терапията на най-различни патологии, станали бич за съвременното общество. Най-новите разработки и научни постижения с реално приложение в области като биомедицина, екология, репродуктивна биология, археология, дизайн и изпитване на нови лекарствени препарати бяха представени от директора на института доц. Ива Угринова. Тя посочи, че там работят най-голям процент млади учени, като средната възраст на специалистите е 36 години. „Нашите фундаментални научно-приложни изследвания са в широк диапазон от области. Нашата цел е да решаваме социално-значими проблеми, които са свързани с тези дисциплини", допълни доц. Милена Георгиева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.