• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Украинската армия не прекратява обстрела в Новорусия

Украинската армия не прекратява обстрела в Новорусия

/КРОСС/ Обстановката на линията на съприкосновение на въоръжените сили на Новорусия с украинските военни остава напрегната, съобщават от щаба на опълчението в Донецк. Украинската армия продължава да увеличава групировката си в посока Донецк.

Украинските военни, както и по-рано, продължават да нарушават споразумението за прекратяване на огъня. Те повече от двадесет пъти обстреляха населени пунктове в Новорусия и позициите на опълченците.

През последните денонощия се увеличи интензивността на обстрела на жилищни квартали в североизточната част на Донецк. Огневи удари от реактивни системи за залпов огън, артилерийски оръдия и миномети са нанесени седем пъти, в резултат на което са загинали петима души, а трима са ранени.

Северните покрайнини на Енакиево също са били обстреляни от реактивни системи за залпов огън, при което са разрушени четири жилищни сгради и един частен дом, чийто собственик е загинал, а съпругата му е тежко ранена.

На 15 ноември в ООН отбелязаха, че интензивността на бойните действия в Донбас е достигнала критичната си точка от момента на сключването на примирието между Киев и опълчението на Новорусия.

В публикувания доклад на управлението на ООН се съобщава, че от началото на септември не е имало такива ожесточени сблъсъци в Донбас, каквито има в момента.

„Според постъпилата информация, интензивността на бойните действия в източната част на Украйна се намира на най-високото ниво от началото на септември, когато бе постигнато споразумение за прекратяване на огъня. Съобщения за неизбирателен артилерийски и ракетен обстрел на райони с гъста застроеност  в зоната на конфликта постъпват на практика ежедневно”, се отбелязва в документа.

По данни на ООН, през последните две седмици „от примирието” в Донбас за загинали 97 души и 411 са ранени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

?!.

TAKA TRYABVA !!!!!!!!!!!

18.11.2014 20:50:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.