• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Изправят пред съда охранителите, пребили до смърт мъж във варненски мол (обновена)

Изправят пред съда охранителите, пребили до смърт мъж във варненски мол (обновена)

/КРОСС/Тримата охранители Ангел Н., Красимир Д. и Цветан М., обвинени за това, че са причинили смъртта на 52-годишния Нягол Петров, ще се изправят пред Варненския окръжен съд. Според обвинителния акт мъжът се е намирал в безпомощно състояние, а деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития, с особена жестокост и по хулигански подбуди. Инцидентът стана на 14 март миналата година в "Гранд мол".

Само един от тримата охранители, обвинени за убийството на Нягол Петров в „Гранд мол Варна", е нанасял удари в областта на тялото на жертвата, където е причинена най-тежка травматична повреда, имаща пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт. Това се вижда на записите от охранителните камери, заяви адвокатът Иван Томов, по думите на когото неговият клиент Красимир Димитров не е виновен.

„Още в началото заявих, че трябва да се проведе обективно разследване, което да установи действията на всяко едно от трите лица. Заради бързината на прокуратурата да внесе обвинителния акт в съда всички подсъдими са с най-тежки обвинения, затова и отказахме съкратен процес. Направили сме искане за извършване на комплексна видео-техническа и съдебно-медицинска експертиза на записите. Тя трябва да даде множество отговори - от ударите, които се виждат на кадрите, какви травматични увреждания са получени, от кое лице, възможно ли е от тези удари да бъде получено нараняване, което да е в причинно-следствена връзка със смъртта. Всичко това не е направено", коментира пред журналисти Иван Томов. Той добави, че Красимир Димитров и друг от подсъдимите гардове са били с ръкавици по време на побоя над Нягол.

„Двама от подсъдимите са си слагали латексови ръкавици, което психиатрите го обсъждат, че едва ли не гардовете са садисти. А те имат кожно заболяване и не трябва да им цапат ръцете. Този момент трябва да бъде обсъждан в умисъла ти. Аз имам ли умисъл да убивам някого, след като си слагам ръкавици, за да не ми се инфектират ръцете, ще му давам ли салфетки да си бърше кръвта, ще му показвам ли пътя да си заминава, за да не го бият останалите", попита реторично Иван Томов.

Според тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на досъдебното производство, по тялото на Нягол са нанесени най-малко 75 удара.

Подсъдимите за убийството на психично болния мъж Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов днес нее пожелаха процесът срещу тях да бъде по съкратената процедура. Делото ще бъде гледано от Варненския окръжен съд по общия ред и ще започне през месец май.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила най-малко 75 удара по тялото на убития. От заключенията й става ясно също, че Нягол Петров е страдал от психиатрично заболяване, но не бил агресивен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.