• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Експлозия в лондонското метро, над 20 души са ранени (обновена)

Експлозия в лондонското метро, над 20 души са ранени (обновена)

/КРОСС/ Експлозия разтъърси лондонското метро в пиков час тази сутрин.

Взривът е избухнал е около 8:20 часа местно време (10:20 българско). Поне 22 души са ранени и са настанени в болница. Някои от тях са с тежки изгаряния по лицето, но никой не е с опасност за живота.

Снимки на инцидента показват горяща кофа, сложена в найлонова торба, а впоследствие властите обявиха, че причина за експлозията е самоделно взривно устройство.

"В 8.20 часа тази сутрин имаше експлозия във влак на метростанция „Парсънс Грийн". Сега разбираме, че тя е предизвикана от импровизирано взривно устройство", заяви пред репортери началникът на антитерористичната полиция Марк Роули.

Заради инцидента на метростанцията е настъпила голяма паника, хората са се блъскали в опит да напуснат бързо мястото. Станцията е затворена, хората са евакуирани, спряно е движението на влаковете по засегнатата отсечка от „Дистрикт лайн", известна още като „Зелената линия".

На място са изпратени няколко екипа на пожарната, линейки, полиция и сапьори. „Мирър" подчертава, че присъствието на властите е изключително засилено, а освен това районът около станция „Парсънс Грийн" е отцепен, а освен това властите препоръчват районът да се избягва от гражданите.

Полицията обяви, че експлозията вече се разследва като акт на тероризъм.

Правителството пък свика щаба за извънредни ситуации "Кобра".

"Моите мисли са с ранените в „Парсънс Грийн" и службите за спешна помощ, които отново реагират бързо и смело на предполагаемия терористичен инцидент", обяви министър-председателят Тереза Мей.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.