• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Тръгва делото за пожара в тютюневите складове в Пловдив

Тръгва делото за пожара в тютюневите складове в Пловдив

/КРОСС/ Започва делото срещу 44-годишният клошар Любомир Данчев, обвинен за пожара в бившите тютюневи складове в Пловдив на 20-ти август.
Очаква се да бъдат разпитани 45 свидетели, както и вещите лица, изготвили експертизите.
Според обвинението, Данчев е подпалил по непредпазливост четири постройки - паметници на културата. Щетите са за близо 12 милиона лева. Според разследващите причина за избухване на огъня е незагасена цигара.
Бездомникът ще бъде защитаван безплатно от председателя на адвокатската колегия под тепетата. Пред bTV адвокат Стефан Левашки коментира, че възбуждането на дело на база становището, че е пожарът е тръгнал от цигара е страшно.
„Излиза, че прокуратурата отказва да работи по друга следа, тъй като няма умисъл, няма поръчител, всичко е станало по непредпазливост и от една незагасена цигара и единствения виновен за ситуацията според тях е подсъдимия".
„От цялото развитие да следствието досега и повдигнатите обвинения срещу нашия клиент за възникване на пожар по непредпазливост, излиза, че няма поръчител на деянието и съответно няма да бъдат търсени други виновни или разследвани други възможни причини за възникването на пожара", добави адвокатът.
„Аз мисля, че обвинението няма да издържи и това го знаем от първия момент, защото обстоятелствата и доказателствата, над които имахме поглед още в началото на делото показваха, че не може да бъде доказана категорично вина на нашия клиент", каза от своя страна Зоя Тошкова, която също е адвокат на обвиняемия Любомир Данчев.
„След като се запознахме подробно с материалите и доказателствата, продължаваме да смятаме с още по-голяма сигурност, че вината на нашия клиент Любомир Данчев не може да бъде доказана", добави тя. „Със сигурност ще поискаме да бъде направен следствен експеримент по случая, защото звучи малко нереално от една незагасена цигара, както твърди прокуратурата, в едно пластмасово кошче, без даже да се уточни точно какво, да възникне такъв голям пожар", каза още адвокат Тошкова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.