• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Борещите се с градушките ще протестират на 3 юли

Борещите се с градушките ще протестират на 3 юли

/КРОСС/ Служители на ракетните полигони за борба с градушките в областите Пловдив, Пазарджик и Плевен ще протестират на 3 юли срещу ниско заплащане, неподходящи условия на труд и упражняван натиск. Това каза за радио „Фокус" - Пловдив Денко Бончев, ракетострелец към команден пункт за борба с градушките в село Поповица.

По думите му, точно в 8 часа на 3 юли служителите на ракетните площадки в пловдивските села Поповица и Голям чардак, в пазарджишкото село Гелеменово, както и тези в Плевен ще изключат пултовете и ще преустановят своята дейност.

„Ние няма да следим за въздействие, няма да изстрелваме ракети и има огромна вероятност да паднат градушки", посочи Бончев.

Недоволството сред служителите на полигоните ескалира, тъй като всяка година им се дават празни обещания за увеличение на заплащането и за подобряване условията за работа.

„Повече от 10 години сме на минимална заплата, без увеличение. Работната ни смяна е по 36 часа, а условията са мизерни - няма ток, няма течаща вода. Битовата база е на над 40 години. Работим в стари фургони, в които температурата надвишава външната до късните нощни часове", посочи Денко Бончев.

Той обясни, че в началото на активния сезон директорът на Изпълнителна агенция „Борба с градушките" е обещал увеличение на заплатите на служителите с 20%, като е казал, че ще напусне поста си, ако това не се случи.

„Непрекъснато лъжа след лъжа. Сега обещанията са за среща на министерско ниво и подписване на споразумение за увеличение на заплатите, но никому не е ясно кога това ще стане. През цялото време ни се обяснява, че няма законов начин да ни бъдат увеличени заплатите", обясни Бончев.


На въпрос дали има вероятност протестните действия да бъдат отменени, ракетострелецът отговори, че служителите на полигоните за борба с градушките са отворени за диалог и решение на проблема, стига да се гарантира увеличение на заплатите им.

„Не вярвам да има развитие, така че на 3 юли ще преустановим работата си. Ще се съберем на полигона в село Поповица, като там ще дойдат и колегите ни от командния пункт в село Голям чардак. Служителите от Плевен най-вероятно ще протестират там, тъй като са доста далеч. Натиск, мизерни условия, ниско заплащане и нескончаеми лъжи. Всеки път ни се обещава нещо да се промени, но догодина. Ние предложихме да ни съкратят и сезонът да приключи на 3 юли, ако не могат да удовлетворят условията ни. Те не са съгласни да спрем работа, тъй като започва жътва. Ние пазим жътвата и след това предполагам, че ще ни изгонят всички", каза още Денко Бончев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Защо работата не върви

Некадърно управление на агенцията. Пенсионери продължават да работят в ИАБГ София. Безмислени командировки в чужбина, луксозни служебни автомобили. Главен директор със съмнително минало. Време е министърът на земеделието да ги уволни всичките безполезници в това управление на ИАБГ София.

30.06.2017 20:48:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.