• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Димитър Бонгалов: Съсипаха електронния надзор на пробацията в цяла България

Димитър Бонгалов: Съсипаха електронния надзор на пробацията в цяла България

/КРОСС/ "Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони". Това каза в интервю за предаването „Събуди се" по НОВА телевизия бившият зам.-министър на правосъдието Димитър Бонгалов , по повод дискусията, достатъчно добре ли се охраняват нашите затвори.

"Имаше телефони дори в затвора от открит тип в Смолян, където няма дори покритие. От външен обект, човекът си беше забравил телефона и си го беше занесъл в общежитието", изтъкна той.

Бонгалов коментира, че опасност за обществото представляват бегълците от затворите от закрит тип. По думите му, ако престъпникът е настанен в общежитие от открит тип, това означава, че социалният работник е дал оценка, че този човек вече не би повторил престъплението си.

В същото време той призна, че няма обективен критерий, с който да бъде оценена работата на самия социален работник. "Методиката за оценка на риска е много неясна. И аз не мога да разбера как преценяват социалните работници. Не мога да разбера тази методика. Условно социалният работник е „Господ" в затвора.

Той може повече, отколкото началника на затвора. При тези критерии, които не са обективни, социалният работник може да прави, каквото си иска. Има няколко такива случая", разкри той. Бившият зам.-министър Димитър Бонгалов изтъкна, че вече трета година страната няма електронен надзор за хората с пробация: "При предходния екип на правосъдието, този на министър Захариева, имаше един случай с видеоклип от Белене.

Паникьоса се и българското, и професионалното ръководство. Насочи парите за електронния надзор към Белене.

Оправихме един затвор, да няма телефонни разговори, но съсипахме електронния надзор на пробацията в цяла България. Вече трета година ние нямаме електронен надзор. В момента има направена обществена поръчка. Говорим за 200-250 гривни, които няма да бъдат достатъчни".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.