• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Наводнен е главният път София - Варна между великотърновските селата Козаревец и Кесарево

Наводнен е главният път София - Варна между великотърновските селата Козаревец и Кесарево

/КРОСС/ Жълт код за валежи и гръмотевични бури е в сила за цяла България, с изключение на 4 области по Черноморието и 3 области в югозападните райони. За утре предупреждение е обявено за Централна Северна България. 

Наводнен е главният път София - Варна между селата Козаревец и Кесарево в област Велико Търново. В района са паднали 85 литра дъжд на квадратен метър, което е 140 процента от месечната норма. Водата на пътя е над 50 сантиметра, има закъсали автомобили. От "Пътна полиция" препоръчват да се обикаля през село Джулюница. Освен пътят, залята е и база на държавния резерв в района на железопътната гара в селото. Няма пострадали хора и наводнени къщи. Язовирът е около 20 декара и е прелял, няма скъсана дига, обясни кметът на Джулюница Мариян Тончев.

Във великотърновското село Ресен предстои да бъде изпратен общински багер, който да прокопае дере, за да бъде отводнен районът около хлебозавода. Наводнени са ниските части на великотърновския квартал "Чолаковци", защото канализационните шахти не са успели да поемат водата. Нивото на река Янтра в квартала е под критичните нива, поясни заместник-кметът по сигурността Георги Камарашев. 

Нивото на река Осъм в Ловеч се е покачило с един метър след падналите през последното денонощие в района обилни валежи, които наводниха пътища, сгради и дворове. Няма бедстващи хора и населени места.

Между 40 и 60 литра са падналите валежи в Ловешко и Троянско. Главният път София - Варна беше затворен за няколко часа заради наводнен участък в района на село Голец. На пътя Ловеч - Угърчин също има наводнени участъци. Все още е ограничено движението между селата Радювене и Катунец. На този етап нивата на реките са под критичните. Няма опасност от преливане на язовири, посочи областният управител на Ловеч Георги Терзийски.

„Всички язовири са с включени изпускатели и с празни преливници. Малките реки и дерета се оттичат, ситуацията се нормализира“, каза той и допълни, че има наводнени дворове и къщи в близост до реките и деретата. Няма населени места без ток и вода.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.