• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Кметът на Царево: Не всичко, което се строи по морето, е незаконно

Кметът на Царево: Не всичко, което се строи по морето, е незаконно

/КРОСС/ Трябва да се приключи с обсесията, че всичко което се строи на морето, е незаконно. Ако нещо е извън закона, то няма да се случва, заяви в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" кметът на Царево Георги Лапчев по повод възобновения строеж на вилно селище в боровата горичка край къмпинг „Арапя". Проектът беше спрян в началото на годината след проверка на строителния контрол, но усилена работа тече през последните дни. Положени и готови са основите на някои от къщите. Общо трябва да се построят 23 двуетажни и едноетажни къщи. След възобновяването на строежа не е издадено ново разрешително, а е подновено старото, което обаче е за голям хотелски комплекс, а не за отделни къщи. Освен това община Царево няма общ устройствен план.

Георги Лапчев обясни, че проектът е бил спрян, защото не е бил спазен плана за обезопасяване на обекта. След изпълнени проверки на строителния контрол и изпълняване на задълженията на строителя, кметът на Царево смята, че няма законово основание строителството да не продължи. По думите му фактът, че общината няма общ устройствен план, не пречи да бъдат издавани разрешителни за строеж. Според него именно липсата на устройствения план е голямата болка на общините.

Георги Лапчев обясни, че не вижда незаконни действия относно строежа край „Арапя" и подчерта, че цялата информация е записана и представена в документи. Прекрасно е, че има гражданско общество и организации, които внимават и пазят природата, но е объркан начина, по който се предава информацията, допълни още той. Според него на официалните места за подаване на сигнали, като община Царево, не е постъпил нито един. Освен това изтъкна, че е нужно въвеждането на екологична оценка и законодателни промени.

Кметът на Царево обясни, че няма и незаконни действия на подобен строеж край Синеморец. Според него организациите, които спират общия устройствен план, са тези, които искат всъщност да го има. Винаги неправителствените организации са получавали протегната ръка и от правителство, и от общините. Не знам защо се получава тази конфронтация, която я няма. Аз искам да се разберем, но никой никога не идва, обясни Лапчев.

БТВ, „Тази сутрин"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Васил

Разбира се, че не е незаконно, но така действат зелените у нас, искат да притискат бизнеса и да вземат пари за благословията си.

14.12.2019 10:16:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.