• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

В пресата днес...

В пресата днес...

/КРОСС/ Вестниците информират за обвинението, повдигнато от прокуратурата срещу бизнесмена Иво Прокопиев във връзка с продажбата на държавния дял от И Ви Ен. МОНИТОР и 24 ЧАСА поместват информацията като водеща новина.

Вестник КАПИТАЛ DAILY информира на първата си страница, че износът на ток може да бъде спрян. Заради „зверския студ“ „чупим рекорд по харчене на ток“, съобщава СТАНДАРТ. „Част от гарантираната енергия за борсата се пренасочва към битовите потребители, но няма опасност от режим на тока“, уверява КАПИТАЛ DAILY. Рекордното потребление ще вдигне януарските сметки за ток с 15 процента, предупреждава вестник СЕГА.
„Ваканцията на учениците надмина депутатската“, отбелязва 24 ЧАСА. И децата, и народните избраници излязоха в почивка на 23 декември. Депутатите обаче се връщат в пленарната зала в сряда, по-голямата част от учениците остават вкъщи заради снежната блокада, пише вестникът, а ТРУД помества уверенията от образователното министерство, че ваканцията няма да се отучва.
По политическите теми вестник СТАНДАРТ помества на преден план изявлението на избрания за президент Румен Радев, че няма да удължава живота на парламента, въпреки искането на ГЕРБ. Всякакви такива опити са в разрез с конституцията, пише ТРУД, цитирайки бъдещия държавен глава. Цитатът е поместен под заглавие, което гласи: „Референдумът окончателно изхвърлен от Народното събрание. Депутатите от правната комисия не одобриха решенията от допитването да станат задължителни“, съобщава ТРУД.
„Депутатите пак игнорираха резултатите от референдума“, пише и вестник СЕГА. „Обсъждането на националния референдум от 6 ноември, на който мнозинството поиска въвеждане на чист мажоритарен избор, задължителен вот и намаляване на държавната субсиздия за партиите до 1 лев на глас, се препъна още на първото си препятствие“, отбелязва вестникът.
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.