• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Антон Кутев: Управляващите лъжат хората с увреждания, защото не им излизат сроковете

Антон Кутев: Управляващите лъжат хората с увреждания, защото не им излизат сроковете

/КРОСС/ "Срещата на управляващите с майките на деца с увреждания е шум в системата и няма да реши проблемите. Управляващите лъжат хората, защото не им излизат сроковете". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев по време на срещата. Той подчерта, че Законът за личната помощ ще може да бъде приет, евентуално, в края на годината, но той не решава всички проблеми. Ключовият въпрос - Законът за социалните услуги, няма да бъде готов до края на годината и няма да влезе в бюджета. "Управляващите се опитват да вкарат пари в системата, за да заглушат протестите", допълни Кутев.

Той припомни, че преди 4 месеца, БСП инициира подобна среща и оттогава нищо не се е променило. "Имаше и дебат в парламента по темата. Предложихме решения, които не се приеха, самото защото са на БСП", каза още народният представител. Той подчерта, че проблемът с ТЕЛК трябваше да е решен през 2017 г. "Има неща, за които трябва да се взимат бързи решения. Времето за решаване на проблемите беше достатъчно дълго. Проблемът седи от 7 години. Ако министърът е от година и нещо, депутатите на ГЕРБ са от повече от 7 години", коментира Кутев.

Майките на деца с увреждания, които присъстваха на срещата, казаха, че за пореден път са излъгани, за пореден път слушат едни и същи обещания.

Те попитаха кога парите ще следват детето, а не документацията, защото нито един лев не достига до тях. "Управляващите се хвалят, че ще бъдат увеличени средствата, но как ще се разпределят, когато изтичат и няма реформа. Как може, четирима министри да не могат да седнат толкова време и да се разберат? До кога хората ще бъдат на дъното? Ако ГЕРБ не могат един скромен ресурс да  разпределят ефективно, защо са тук?", продължиха с въпросите майките

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Както винаги,Капутев дрънка глупости !

05.10.2018 05:43:21

Анонимен

В България още от времето на „социализма“ съществуваха т.н. задължителни гинекологични прегледи по време на бременност. На този задължителен и БЕЗПЛАТЕН преглед на жените освен стандартния преглед се практикуваше т.н. нон-инвазивен „биохимичен скрининг“ за генетични отклонения. Този преглед съществува и до днес и все още е безплатен, но в условията на „кривиразбраната демокрация“, той не е задължителен?! Оттук следва и моят въпрос: Колко от жените, които гордо дефилират, добре облечени, гримирани и фризирани, пред Народното събрание със своите увредени деца са минали през този „биохимичен скрининг“ и защо не им е потърсена отговорност?

05.10.2018 00:55:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.