• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Обама избра най-сложния път за сваляне на Путин от власт

Обама избра най-сложния път за сваляне на Путин от власт

/КРОСС/ Лъжите за Русия в Украйна му помагат... Западните държави членки на Европейския съюз вече не са толкова единни във верността си към САЩ и следването на нейните заповеди.

Американският президент Барак Обама предприе най-сложния и дълъг път да сваля руския президент Владимир Путин. Освен това Обама реши да приключи със стабилността на еврото и да го срине. Това бяха европейските задачи на Обама, с които той реши с един хаос да улучи поне една торба зайци: да получи най сетне стратегическа територия под носа на Русия, да дестабилизира Русия, да използва НАТО и европейските държави, за да му свършат работата, да прекъсне снабдяването на Европа с руски газ.
Дали тази авантюристична стратегия на официален Вашингтон ще заздрави позициите на Обама, или ще го срине преди края на мандата - това сме на път да научим.
Защо трябваше да мине цяла година, за да чуем признанието от Барак Обама: ние бяхме посредници при смяната на властта в Украйна? Американският президент открито призна в интервю за телевизия CNN ролята на САЩ в държавния преврат, станал в Украйна през февруари 2014 година. Кратко и ясно.

В същото интервю, цитирано в радио Гласът на Русия, Обама каза, че реалният военен конфликт между САЩ и Русия няма да бъде мъдро решение, но заплаши с „предприемане на военни мерки за защита на съюзниците".
И действително, докато в Минск вървяха часове наред трудни преговори между Русия, Германия, Франция и украинския президент Порошенко, в Щатите приеха законно отпускане на 1 млрд долара за оръжие на Украйна.
Според американския президент, Вашингтон „се занимава с укрепване по границата с Русия на онези страни, които влизат в състава на НАТО". Обама разказа в интервюто за по-нататъшните планове на Белия дом: „Ще се придържаме към този курс - засилване на натиска върху Русия и укрепване на Украйна".

Военният експерт и бивш шеф на израелската секретна служба Яков Кедми, в интервю за Russia Today, коментира заявлението на Барак Обама. Той изтъкна, че Вашингтон повече не се притеснява в изразяването на своите намерения и опитите за смяна на едни или други неугодни власти по целия свят. „През последно време те абсолютно спокойно говорят и го вършат почти открито" - каза Кедми.
Що се отнася до Украйна, според Кедми, смяната на властта там не бе самоцел. Целта беше да се отслаби Русия, смятана от САЩ за една от заплахите за своята световна хегемония:
- Китай и Русия за тях са сериозна опасност, защото не дават да съществуват тяхната бъдеща военно-политическа и икономическа хегемония. И затова те целят да избият това най-слабо, според тях, звено - т.е. Русия.

В същото време, докато Долната камара на Конгреса на САЩ представи законопроект за 1 милиард долара военна помощ за Киев, Вашингтон заплаши Москва с нови санкции, ако не спре да подкрепя сепаратистите в Източна Украйна?!
Докато Обама се опитва всячески да дестабилизира Европа чрез военния конфликт в Украйна, за пръв път от 1921 година насам Съветът за външни отношения на САЩ (Council on Foreign Relations) поиска официално от американския президент да уволни съветниците си и да му бъдат назначени служебни - по равен брой от двете водещи партии, за да бъде поправен хаосът, който Обама сътвори на международната арена и да бъдат предотвратени още усложнения до края на мандатът му...

С просто око се вижда, че кризата, обхванала американският държавен апарат директно застрашава оцеляването на Империята като световен лидер. Това вече не е просто единично мнение на експерти и анализатори като Тиери Мейсан, това е тема, разтърсваща най-високите етажи в американската власт.

Стигна се до момент, в който почетния президент на Съвета за външни отношения поиска официално оставките на главните съветници в администрацията на Барак Обама. Този път сблъсъкът е отвъд обичайния: „републиканци срещу демократи", не само републиканците критикуват Барак Обама, съюзници на САЩ, анализатори и експерти недоумяват как е възможно настоящия американски президент да сътвори толкова хаос, действайки неориентирано и без ясна визия на места като Сирия и в Украйна...

 

Люба Манолова

„Хроники”

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ЧЕРЕН НЕГЪР

Все още се навъртат по сайтовете, долнопробни спедерастени отрепки,които пеят осанна на хамериканците с надежда за някой заблуден долар

04.03.2015 01:25:19

Анонимен

много ме кефят такива препечатки от российските медии. интересно ако им проверят финансиите на кросс какво ли ще излезне откъде им идват паричките

28.02.2015 02:17:08

Анонимен

Няма нужда от особена аргументация, янките са толкова затъпели, че постоянно правят гафове и се изтърват какви "добрини" правят за човечеството. Не е нужно да си губим времето, за да доказваме с линкове, що за пасмина са тия убавци. В нета има достатъчно статии, при това за реално случили се събития, а не просто анализи и коментари, така че който иска ще открие. Според мен вече и малките деца разбраха, че от САЩ нищо добронамерено не може да излезе, само шепа финансово заинтересовани или пък затъпели, не ще да го проумее. Колкото да упадъка и разрухата, да има много признаци, че това очаква САЩ. Кармичен закон. Рано или късно възмездието за стореното ще ги застигне.

27.02.2015 20:20:14

До прежде пишещите :

Идиотизирани руски кретени - т.н. Тролове, както бръщолевещият в горния пасквил - много са ви плиткоумни твърденията за предстоящата криза и упадък на САЩ и "конфликта" им със страните от НАТО ! Това няма да се случи никога и никой не желае войни, това е инструмент и специалитет на Русия и тя заслужено ще си получи УПАДЪКА и РАЗПАДА !

27.02.2015 19:36:34

Анонимен

Така са объркани завалиите, че без да искат качват рекордно рейтинга на Пугин с лъжите си.

27.02.2015 17:17:57

Анонимен

Обама при фризьора. Фризьорът постоянно го пита - какво става с Путин, кога ще свалите Путин, и така през цялтото време. Обама не издържа - какво толкова те интересува този Путин ?! Фризьорът - а не, просто като кажа Путин и Ви настръхва косата - по-удобно ми е за подстригване ...

27.02.2015 13:24:41

Бардак Обама

ето това е най-страшното : През последно време те абсолютно спокойно говорят и го вършат почти открито. И всички покорно мълчат, освен ...най-смелите държави, които са запазили и чест и достойнство.

27.02.2015 10:34:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.