• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

728 фирми в Западна България са хванати в кражба на ток

728 фирми в Западна България са хванати в кражба на ток

/КРОСС/ 728 нарушения на стопански обекти регистрираха през 2018 г. екипите на ЧЕЗ Разпределение за борба с кражбите на електроенергия. Сред тях 121 са ресторантите и питейните заведения, 38 производствени и складови бази, над 90 търговски обекта, над 40 офиса, 11 игрални зали, дървопреработвателни предприятия, строителни обекти и др.
Открити са множество обекти с инсталирани машини - „копачки" на виртуална валута, които се захранват от електрическата мрежа незаконно. Измерванията показват, че откраднатата електроенергия от един подобен обект достигат 50 000 кВтч. за един месец, като това е потреблението средно на 100-150 домакинства. Рискова група са и хотели, ваканционни селища и къщи за гости, като проверки на такива обекти се извършват постоянно от дружеството. През годината са разкрити над 30 нарушения на подобни клиенти.
Фирмените кражби представляват 11% от общо установените кражби, които през изминалата година са общо 6646.
Необходимо е да бъдат установени санкции, които да имат превантивен ефект. Те трябва да бъдат строги не само по отношение на цената, но и по отношение на срока за дотаксуване. В Чехия периодът на дотаксуване е 24 месеца, а в Германия 6 месеца назад. Ускорените процедури, ефективните и по-тежки санкции срещу извършителите ще помогнат да бъдат защитени интересите на коректните клиенти.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

бай Ганьо

Stromdiebstahl кражба на електроенергия (БРЕЙ КРАЖБА- ами нали аз ГИ ВЪРНАХ В ДРУГАТА ЖИЦА, не съм ги „изял“ електроните де !)

13.03.2019 12:06:17

Крадецът на фантоми

В крадливата държава Герберистан се краде всичко, не е изненада. Крадът се еврофондове, крадът се крипто валути, краде се от държавата и от населението. Крадът се документи и информация от държавни учреждения. Краде се време пред гишетата и работно време, тоже. Краде се от банки, офиси и апартаменти, коли и цели банкомати. Краде се от болници и образование. Затова даже циганите избягаха от Герберистан. Така е когато една мутра ни управлява с защитата на американските говеда настанени в държавата ни !

11.03.2019 19:39:48

Необходимо е да бъдат установени санкции, които да

"Необходимо е да бъдат установени санкции, които да имат превантивен ефект." Що, бе?! ЧЕЗ е частна фирма. Да се оправят сами. Мигар някой защитава клиентите на ЧЕЗ и постановява санкции за доставчика, ако той не доставя качествен продукт - сиреч ток!?

11.03.2019 11:50:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.