• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Кунева подписа меморандум за антикорупционно образование

Кунева подписа меморандум за антикорупционно образование

/КРОСС/Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева подписа днес във Виена Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на антикорупционното образование между Националния съвет по антикорупционни политики и Службата на ООН за наркотици и престъпност.

Споразумението е валидно за период от три години, като целта му е да послужи като рамка за сътрудничество за осигуряване на антикорупционно образование в българските висши училища.
Службата на ООН по наркотици и престъпност е органът на ООН, който подпомага различни институции в страните-членки според Конвенцията на ООН за противодействие на корупцията. На българските университети ще бъдат предоставени набор от академични модули и учебни материали. Първият университет по меморандума, който ще направи пилотен проект от следващата учебна година, е Университетът за национално и световно стопанство.

Макар основният фокус на антикорупционните политики да е в законодателството и институциите, образованието е не по-малко важно, особено сред младото поколение, в което може да се създаде усещане за нетърпимост към корупцията, коментира вицепремиерът Меглена Куневa и изтъкна важността на международното сътрудничество в областта. Юрий Федотов, председател на Службата на ООН по наркотици и престъпност, изрази задоволство, че България е втората страна, която се включва в подобна инициатива. Антикорупционното образование е една от целите на започналия в края на ноември Втори цикъл по изпълнение на Конвенцията. Ценим високо сътрудничеството с България и следим с интерес случващото се в областта на борбата с корупцията, заяви Федотов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.