• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Младежи от БСП изпратиха спасителен пояс до президента с призив да спаси образованието

Младежи от БСП изпратиха спасителен пояс до президента с призив да спаси образованието

/КРОСС/Младежи от БСП се събраха днес пред сградата на президентството на протест срещу направените от управляващите промени в Закона за училищното и предучилищното образование. Te изпратиха в плик спасителен пояс до президента Плевнелиев с призив да спаси образованието, като наложи вето върху закона. Присъстващите издигнаха и плакати с надписи: SOS Образование; Образованието не $е продава! и кръстиха акцията си „преВзЕТО образование".

"Искаме достъпно, качествено образование и искаме президентът да наложи вето на един закон, който е безсмислен и ощетява българите", заяви Ленко Петканин, председател на младежите в София. Младите хора настояват да отпадне възможността частните училища да получават държавна субсидия. „Искаме президентът да наложи вето и върху възможността за домашно образование, защото това е възможност, която не е точно разписана и не е ясно как точно родители ще могат да обучават децата си", заяви председателят на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова. Тя подчерта, че няма никаква яснота какви са образователните стандарти, кой ще ги пише, не е ясно от закона и какво ще регламентират и изобщо как ще се регулират обществени отношения със стандарти, а не със закон.

Според Делибалтова всички тези причини са основателни да бъде наложено вето на този закон и да бъдат запазени добрите традиции в българското образование.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.