• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Русия чака отговор от САЩ за диалог по ракетен договор

Русия чака отговор от САЩ за диалог по ракетен договор

/КРОСС/ Русия изрази готовност за „открит и конкретен диалог" със САЩ по Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег от времето на Студената война, от който Вашингтон иска да се оттегли, предаде БТА.

Според Москва в сряда е била изпратена нота от руския министър на отбраната Сергей Шойгу до неговия американски колега Джим Матис с призив за такъв диалог, но официален отговор така и не бил получен.

„Всичко това свидетелства за нежеланието на Съединените щати за такъв разумен и професионален диалог с Русия в интерес на решаването на неотложните проблеми, свързани с регионалната и международната сигурност", посочва руското министерство на отбраната в комюнике, разпространено в събота, съобщи АФП.

САЩ отправиха в началото на декември ултиматум към Русия, като ѝ дадоха 60 дни да се съобрази с договора за ядрените ракети със среден обсег от 1987 година и предупредиха, че в противен случай ще напуснат договора.

НАТО и Съединените щати обвиняват Москва, че нарушава Договора за ракетите със среден обсег, което Русия отхвърля като „неоснователно".

Договорът за ликвидиране на ядрените ракети със среден обсег беше подписан през 1987 г. от американския и съветския ръководител по онова време - Роналд Рейгън и Михаил Горбачов и сложи край на употребата на серия ракети с обсег от 500 до 5500 километра.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това е басня от Езоп Иванчо. На руските СУ- 35 цената им е около 17 милиона виж: https://www.blitz.bg/lyubopitno/tekhnologii/ruskoto-mo-obyavi-tsenata-na-iztrebitelite-su-35_news385958.html На американските F16, каквито ни принуждават да купим , цената е 14,6 до 18 милиона US долара. https://bg.wikipedia.org/wiki/F-16 И кокошките знаят, че СУ-тата са много по- висока категория от F16 . Тогава за какъв х-й ще си хвърляме парите. Руснаците ли ще бием с тези таратайки , или БРАТЯТА турци, които са си поръчали 100 броя F 35, за чиито недостатъци има десетки материали.

17.12.2018 00:52:44

Иван Андреев

Като деца учихме приказка за "кумчо вълчо и агнето", което пиело вода малко по надолу от моста на който се намирал кумчо вълчо. Последният го предупредил, че ще го изяде защото му мъти водата, и като агнето не могло да го убеди, че това е невъзможно, той му отговорил" мирише не мътиш ще те ям" Да не се окаже в случаят сега това "агне" е само агнешка кожа?

16.12.2018 11:56:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.