• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Атанасов: Ножът е опрял до кокала и е необходима драматична промяна в сектор "Сигурност"

Атанасов: Ножът е опрял до кокала и е необходима драматична промяна в сектор "Сигурност"

/КРОСС/В предложения бюджет на МВР за 2016 година има увеличение за разлика от миналата година и то е около 9%. Между първо и второ четене на Закона за държавния бюджет ще бъде предложено отпадането на параграфите, заради които полицаите излязоха на протести.

Това каза за "Хоризонт" в предаването "Нещо повече" председателят на вътрешната комисия в Народното събрание Атанас Атанасов:

Не знам защо министърът на финансите Владислав Горанов не дойде на заседание на комисията, но би било добре той да отговори пред обществото, защото това аз го възприемам като неуважение към институцията. Сектор „Сигурност" е недофинансиран по обективни причини и това го знаем всички. Би могло обаче да се оптимизира тази система и с парите, които разполага, да бъде по-ефективно. Внесен е вече законопроект за изменение на Закона за МВР и очакваме радикални промени в организацията на тази система и разделението на служители, за да може с тези пари обществото да получава по-добра услуга "сигурност".

Атанасов обясни, че ножът е опрял до кокала и е необходима драматична промяна в сектор "Сигурност". Тя е очаквана от обществото:

По-голямата част от обществото не е доволно от услугата "сигурност", която получава, от държавната институция, на която плаща от своите данъци. Има проблеми по организацията на работата на тази система и по отношение на насочването на силите и средствата към актуалната оперативна установка. Парите не достигат, но около 1,3 млрд. са много пари и всичко зависи от една добра организация. Има политическа воля за такъв тип драматична промяна. Остава да видим дали състава на министерството има капацитетът да я направи.

Той беше категоричен, че стъпката, предприета в Бюджет 2016 година, по отношение на МВР е била политическа грешка. Според него спонтанна е била реакцията на полицаите, когато те са отишли пред Министерството на финансите, но след това невидима, политическа ръка ги е преместила пред Народното събрание и кръстовищата на София:

На втория час, когато се събраха служителите на МВР пред МФ, Лютви Местан излезе с декларация за подкрепа на протестите в МВР с написан текст. Днес, когато се обсъждаше въпроса с отсъствието на финансовия министър Горанов, той беше подкрепен от депутатите от ДПС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.