• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Гергов: Само БСП има Бузлуджа, Копривките, история и бъдещe

Гергов: Само БСП има Бузлуджа, Копривките, история и бъдещe

Пловдив /КРОСС/ Над 6 000 социалисти и симпатизанти на левицата от Пловдив и областта се събраха за тринадесетото издание на Деветосептемврийски събор в местността Копривките с организатори градските и областните структури на БСП и БАС в Пловдив и Сдружение „Памет и бъдеще". Партизанката от отряд „Васил Коларов" Комня Сотирова обяви началото на тържествата по повод 71 години от победата на Девети септември. Водачът на участниците в похода по стъпките на „Антонивановци" Тодор Стоилов рапортува на градския и областен лидер Георги Гергов за успешно изпълнената задача. Председателят на ГС и ОблС на БСП прие рапорта и с първите си думи към многохилядното множество подчерта, че традицията и паметта на социалистите към миналото са доказателство, че партията ще пребъде. „Имат ли другите Бузлуджа, имат ли Копривките, имат ли нашата история?" - попита кандидатът за кмет на Пловдив Георги Гергов и отговори: Нямат! Затова се опитват 25 години да ни мачкат." Той беше категоричен, че отношението на управляващите към хората е отвратително, а случващото е нетърпимо. „Така не може повече, положението е ненормално, затова се кандидатирам за кмет!" - обясни Гергов мотивите да се включи в предизборната надпревара. „Днес каузата на БСП е България и българите!", заяви социалист №1 под тепетата, а хилядите на поляната му отговориха с „Победа!". Той приветства председателя на БСП Михаил Миков и го увери, че организациите в Пловдив и областта работят за достойно представяне на местните избори. На трибуната Георги Гергов представи поименно присъстващите кандидати за кметове и заяви, че те са неговият екип и разчита на тях в тежката изборна битка. Най-напред посочи действащите Емил Караиванов - градоначалникът на Асеновград, и Радньо Манолов за Брезово, чиито мандати определи като най-успешни в съответните общини. В Пловдив сме „Един отбор - една мечта!Заедно за справедливост!" - каза лидерът на социалистите, преди да съобщи имената на районните кандидат-кметове: строителният инженер Калин Милчев - р. Централен, IT -специалистът Йордан Василев - р. Източен, футболната легенда Петър Курдов - р. Северен, компютърният инженер Милена Колева - р. Западен, експертът по европроекти Красимир Трифонов - р. Южен, икономистът Добромира Тошева - р.Тракия. В Карлово БСП влиза в битката с бившия депутат и университетски преподавател Пламен Славов. Кръстьо Кодошев е кандидат за кмет на Община Калояново. Младият Веселин Лятев е наследник на антифашисти и кандидат за кмет на Община Куклен. Младият и успешен кмет на с. Труд Николай Копринков сега ще се бори за Община Марица, Георги Злачев е претендентът за кмет на община Перущица, а Николай Митков за Община Първомай. Юристът с опит в местния парламент на Община Родопи Павел Михайлов е кандидат за кмет на БСП в общината. На д-р Венера Башова залагат социалистите в Община Стамболийски, на Пенчо Дерузов - Община Съединение, а в Община Хисаря на Димитър Кацарски.
„С тези хора тръгваме за победа! Напред и нагоре!" - завърши Георги Гергов, а многохилядното множество му отговори с мощно „БСП! Победа!".
„Българският антифашистки съюз подкрепя кандидатурата на Георги Гергов за кмет на Община Пловдив - съобщи официално от трибуната националният лидер Симеон Игнатов и посочи мотивите - Той е социалист - дялан камък, доказан стопански ръководител, успешен бизнесмен. На нашето общество са необходими такива фигури от БСП!"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.