• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Камери ще пазят Паметника на Асеневци от нови посегателства

Камери ще пазят Паметника на Асеневци от нови посегателства

Велико Търново /КРОСС/ Камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани спешно около Паметника на Асеневци във Велико Търново. Това съобщи заместник- кметът Ганчо Карабаджаков. Общината предприема извънредни мерки, за да се сложи край на вандалските прояви върху монумента, сезирани са полицията и охранителните фирми, подчерта той. Действията са наложени от факта, че само в рамките на шест дни паметникът бе нашарен с боя два пъти от неизвестни "творци".
"Залагаме и други капани и искам да предупредя тези хора, че вече става опасно да се забавляват по този начин, защото Общината ще бъде безкомпромисна. Първият път им се размина и го направиха отново, но няма да си играем и ще сложим край на това. Използвали са алкидни и акрилни бои, но забавлявалите се нямат особен талант. Нито посланията им съдържат някакъв смисъл, нито пък нарисуваното", коментира Ганчо Карабаджаков, който е сред изявените български художници. Той припомни, че законът предвижда глоба до 10 000 лева за тези, които оскверняват паметници на културата и настоя за по- радикални мерки към хора, които не носят никакви ценности и нямат морал.
В момента активисти от младежката организация на ПП ГЕРБ в старата столица почистват паметника, съобщи Дарик.

 

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Бачо Киро

Това е работа на комунистите. Част от "опорните точки" на Моника Станишева и най-вече на мозъчния тръст, който стои зад нея. Целта е да се размият нещата, да се покаже, че всички паметници в България се оскверняват, а не само тези на комунизма и на окупаторската Червена армия. И ще видите как тези дни ще обвинят студентите от Велико Търново за нещо, което не са извършили. Така ще ударят и тях. На продажниците хич не им дреме, че удрят най-вече България. Затова: ОСТАВКА на правителството на Орешарски! ВЕДНАГА!

02.01.2014 18:12:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.