• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

В Панчарево вали сняг. Снегопочистващата техника в София е готова да започне работа

В Панчарево вали сняг. Снегопочистващата техника в София е готова да започне работа

/КРОСС/ На територията на Столичната община - в района на Панчарево, вече вали сняг. Образувалата се снежна покривка е 4 сантиметра. Служители на Областно пътно управление вече обработват републиканския път София-Самоков. Общината е в готовност да почиства и обработва пътните платна, съобщи директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Падналият по-рано проливен дъжд в София предизвика наводняване на пътните платна и задръствания в центъра на града. Ситуацията е аварийна в района на булевардите „Драган Цанков" и „Христо и Евлоги Георгиеви", съобщиха от Столичния инспекторат. От Общината уверяват, че са готови да реагират и в случай на снеговалеж.

Вече час служители на „Софийска вода" работят по отводняването на двата столични булеварда, обясни Веска Георгиева: „Предадено е на „Софийска вода", защото в момента ситуацията е аварийна. Те трябва да се намесят, за да продухат отоците, ако там има такива. Това е единственият сигнал за наводнине до този момент, даже думата не е наводнение. Завиряване, му казват колегите. Като отиде „Софийска вода" , ако не е от отток, ще вземат помпи, ще изпомпят водата".

Настилките са мокри и глъзгави, предупреждават още от Общината. От Столичния инспекторат очакват и първия сняг, и замръзвания по пътните платна през тази нощ.

Тази нощ мостовите съоръжения на територията на София ще се наблюдават с повишено внимание от страна както на почистващите фирми, така и на инспекторите, за бърза намеса, ако се наложи, защото е възможно вледеняване на настилките в ранните часове на деня. Този тип дежурства ще продължат утре през деня , утре през нощта и дотогава, докато обстановката го налага. Очаква се снеговалеж над 1200 м на Витоша, Общината има ангажимент да поддържа двата пътя. Фирмата има нужната техника и организация , но пък ние през нощта ще трябва да проверим. Имаме дежурство във всеки един от районите от нашите колеги, защото е възможно да го пресече на сняг, съобщи за „Хоризонт" директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Хемус" в двете посоки на участъка София-Ябланица, заради снегопочистване, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.