• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Виолета Христодулова: Управляващите община Марица теглят 6 милиона без ясни приоритети

Виолета Христодулова: Управляващите община Марица теглят 6 милиона без ясни приоритети

/КРОСС/ Позицията на БСП не се е променила от гласуването на предишния заем, теглен от управляващото мнозинство в община Марица. Несъстоялото се обсъждане на предложението за изтеглянето на нов 6 милионен заем в комисиите на Общински съвет, включително и в тази по Бюджет и финанси е грубо нарушение на Закона за местното самоуправление и Правилника на общината.

Това е и една от причините БСП да поиска отлагане на точката, а след това да напусне заседанието при нейното гласуване, заяви председателят на БСП Виолета Христодулова. Според нея проблемните въпроси са няколко - на първо място, е че няма заявени ясни приоритети, кои са спешните и важни обекти, липсва информация кои и къде ще са улиците, които ще бъдат ремонтирани, няма отговор защо не е кандидатствано по програми на ЕС и други донори за финансирането на проектите, водени ли са разговори с жителите на общината дали планираните мултифункционални сгради са от голямо значение или има други спешни въпроси. На второ място е и големият въпрос, какво точно се свърши със средствата от предишния заем. 

„Ясно заявихме, че не сме против изграждането на детски градини и ясли, но това трябва да става след разчет на потребностите, а не да построим нещо, а после да го дострояваме. Обяснението на кмета Иванов, че направеното било видно не е достатъчно, защото всяко нещо има цена и хората трябва да знаят как са разходвани средствата.", категорична е Христодулова. 

Управляващите искат да натоварят жителите на общината с пореден заем, а не са готови дори технологично с предложенията е мнението на социалистите. Според тях не е ясно в детайли какво и как ще се прави с 6 милиона, липсват каквито и да било икономически анализи, няма даже готови проекти на някои от посочените обекти, за които се иска финансиране. Съветниците не получихме ясна количествено стойностна сметка за предложените обекти, но станахме свидетели на огромното желание на управляващите да изтеглят заем на всяка цена. 

„Ние, за разлика от другите политически сили не искаме тихомълком да се изтеглят тези пари, без да дадат каквито и да е обяснения, за какво конкретно ще бъде похарчена тази сума. Защото връщането им ще става от всеки един от нас, от всеки жител на общината в следващите 10 години, когато близо половин милион годишно от бюджета на общината ще трябва да бъде връщан.", категорични са съветниците от БСП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.