• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кметове на БСП на бунт заради разпределението на средствата за общините

Кметове на БСП на бунт заради разпределението на средствата за общините

/КРОСС/ Кметове от БСП обмислят да напуснат Управителния съвет /УС/ на Националното сдружение на общините, ако на предстоящото Общо събрание не се обсъди темата за начина, по който се разпределят средствата за общините. Това каза пред журналисти в централата на БСП Донка Михайлова, кмет на Троян. Обмисля се напускането на Управителния съвет, но ще останем в сдружението, подчерта Кирил Добрев, заместник-председател на БСП и посочи, че от 23 членове на УС петима са от БСП.
Добрев посочи, че с постановление на Министерския съвет от 19 декември правителството "отново без всякакви правила раздаде поредните 146 млн.лв. за българските общини". За общини на ГЕРБ се предвидени 98 млн.лв., за общини на ДПС - 25 млн.лв., за други общини -17 млн.лв. и едва 4 млн.лв. в общини, управлявани от БСП", допълни той.

През миналата година, уточни още Михайлова, са раздадени повече от четвърт милиард лева без правила. УС на сдружението настоя за ясни процедури и критерии при разпределяне на средствата от републиканския бюджет, но броени месеци след това сме свидетели на постановлението. На среща с министъра на финансите поискахме за всички български общини 110 млн.лв. за капиталова субсидия, но получихме отказ, допълни още тя и обърна внимание, че "месец след това се дават милиони без правила".

Според Кирил Добрев част от парите по постановленията за разпределяне на средствата през миналата и тази година са дадени на общини, чиито обекти са елемент на прокурорски проверки. Вече се вижда, че ДПС е финансовият партньор на ГЕРБ, допълни още Добрев. Следим внимателно как ще бъдат разпределени средствата за магистрала "Хемус", увери Добрев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НЕКА НАРОДА ПРОГЛЕДНЕ КАКВО ПРАВИ БСП. ПОЛИТИЗИРАТ И РАЗДЕЛЯТ ДОРИ И ОБЩИНИТЕ.ЗАДАЧАТА ИМ Е ДА РАЗДЕЛЯТ И ТЕ ДА ВЛАДЕЯТ.ЛОШО ПО ПУТИНСКИ

28.12.2018 09:25:20

Анонимен

МНОГО НАХАЛНО ЗВУЧИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ

27.12.2018 21:40:05

Анонимен

В кои общини БСП има кметове ?

27.12.2018 21:39:43

Анонимен

ДОНКА НИЩО НЕ ПРАВИ В ТРОЯН САМО ХАРЧИ А ЗА ГРАДА НУЛА. СРАМ ТРЯБВА ДА ИМА ДОНКА.

27.12.2018 20:36:58

Анонимен

НЕКАДЪРНИТЕ КМЕТОВЕ ОТ БСП РЕВАТ А КАКВО НАПРАВИХА ПО МЕСТА.

27.12.2018 20:36:00

Анонимен

ЧЕРВЕНИТЕ КМЕТОВЕ ДА СИ СПОМНЯТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП КОЛКО ПАРИ ПОЛУЧАВАХА И ТОГАВА ДА РЕВАТ

27.12.2018 19:29:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.