• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

БСП в Стара Загора: Защо ремонтът на плувния басейн се бави?

БСП в Стара Загора: Защо ремонтът на плувния басейн се бави?

/КРОСС/ Защо ремонтът на плувния басейн в Стара Загора се бави и кой е отговорен за проточилата се повече от 15 месеца реконструкция? Отговорите на тези въпроси търсят старозагорци чрез общинските съветници на БСП. В приемната на партията дойдоха десетина граждани с молба да  се проучат причините за проблема с бавенето на строителните работи на спортното съоръжение, което трябваше да бъде вече  открито. Срокът за приключване на ремонта бе удължаван неколкократно -  през м. март кметът Живко Тодоров съобщи, че на 31 май 2016 г. басейнът ще отвори врати, после бе обявен нов срок – до края на м. август, последващо съобщение  гласи, че срокът за приключване е през  м. ноември.

Валентина Бонева: Хората искат да знаят кой не си е свършил работата

„Всъщност видно е, че реализацията на проекта е съпътствана от много проблеми, а протакането във времето породи и обществена реакция. Хората искат да знаят кой не си е свършил работата, защото явно не бе направено качествено първоначалното обследване на конструкцията на сградата”, сподели лидерът на БСП Валентина Бонева. Тя настоява да се обявят и разходваните до момента средства, както и окончателната сума, която старозагорци ще платят.  Като общински съветник Бонева внесе Питане до кмета Живко Тодоров и очаква на предстоящата сесия (на 29 септември) въпросите на гражданите да получат отговори:

1.      Каква е стойността на обекта, съгласно извършеното първоначално обследване и каква е стойността след направеното допълнително обследване?

2.      Какви средства са изплатени и на кого за направеното първоначално обследване, при което не бяха установени проблемите в конструкцията на обекта?

3.      Какви средства са изплатени и на кого за направеното допълнително обследване?

4.      Какви средства са изплатени до момента и на кого?

5.      Кой е ръководителят на проекта от общинската администрация? Има ли сключен граждански договор между него и програмата, ако  има – какъв е размерът на възнаграждението му? Изплащани ли са по  проекта възнаграждения на него и на други служители от администрацията, ангажирани с контрол върху проекта и в какъв размер на всеки поотделно?

6.      Колко средства от бюджета на община Стара Загора за 2016г. са изразходвани за транспорт на децата от спортните клубове до базите за тренировка?

7.      Къде ще тренират децата от спортните клубове до завършване на ремонта на басейна? Кой ще поеме разходите за транспорта? 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.