• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Полицейските кубинки - неудобни, но е рано за препоръки

Полицейските кубинки - неудобни, но е рано за препоръки

/КРОСС/ Кубинките, които носят полицаите, не отговарят на нуждите им. Това показва изследване, направено посредством социалните медии сред членовете на СФСМВР от жандармерията, охранителна полиция, пътна полиция, гранична полиция. Изследването е направено за периода октомври 2017 - януари 2018 година.

Кубинката не е водоустойчива и не диша.

Валентин Попов от СФСМВР заяви, че това, което се правело, не е конфронтация, а сигнал за помощ на синдиката към служителите, които разработват спецификациите за облекло и обувки. Вече е имало среща със заместник-министър Стефан Балабанов по темата, уточни още Попов.

Изследването беше представено от Свен Селингер - експерт по специализирани обувки за полицията и армията в ЕС, Азия и Близкия Изток и специален съветник на Европейски полицейски съюз.

Изследване на приемането на настоящите специални обувки, използвани от полицаите у нас показва, че от всички, попълнили анкетата, 85% използват официалните обувки, предоставени от МВР, а 13% си ги купуват.

63% заявяват, че не се чувстват удобно в тях, а 37% смятат, че са удобни. 51% изпитват болка като ги носят, а за 49% това не е така. 79% заявяват, че кубинките се мокрят, 21%- не. На 45% краката силно се изпотяват в тях, за 47% потенето е малко, а за 8% - няма изпотяване.

Липсата на водоустойчивост и способност за дишане са основните причини за екстремните температури, на които са подложени краката на полицаите, а това води до увреждане на краката.

За 57% краката им замръзват в кубинките, 33% заявяват, че това понякога се случва.

67% от служителите казват, че обувките, получени от МВР, се късат в първите 12 месеца, но само 27% могат да ги заменят. 24% от полицаите изпълняват професионалните си задължения със скъсани кубинки.

59% от служителите трябва да използват кубинките си за повече от 12 месеца, но 89% от тях вече са повредени или скъсани.

84% не са удовлетворени от кубинките, които получават.

Заключенията на изследването са, че настоящите полицейски обувки в България не отговарят на съвременните изисквания и нужди на полицаите за изпълнение на задълженията им.

За конкретни препоръки за кубинките било рано, заяви Попов.

Селингер посочи, че трябвало да се започне да се мисли по концепцията и спецификациите.

Цената на кубинките, по които ги получава МВР е 55 евро, съобщиха от синдиката, като по думите на Валентин Попов на свободния пазар можело да се намерят на значително по- ниски цени.

Той уточни, че ще предложат на МВР по какъв начин да се получават униформи и обувки.

В заключение Попов заяви, че за да е полезен, полицаят трябва да е добре обучен, облечен и силно мотивиран, а от СФСМВР ще работят активно по първите две, за да се премине към третото.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.