• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

4K Pro OLED телевизорите EZ1000 и EZ950 преминаха през стриктен процес на настройка и сертифициране

4K Pro OLED телевизорите EZ1000 и EZ950 преминаха през стриктен процес на настройка и сертифициране

/КРОСС/ Panasonic обяви, че 4K Pro OLED телевизорите EZ1000 и EZ950 бяха сертифицирани като Ultra HD Premium и получиха THX 4K сертификат, благодарение на комбинацията от съвременни технологии за обработка на изображенията и OLED панелите от ново поколение, които използват. Двата телевизора също така преминаха през стриктен процес на настройка от холивудския гигант Deluxe, с което се гарантира, че отразяват творческите намерения много точно. Deluxe е световен лидер в цифровите услуги и технологичните решения за създаване и разпространение на съдържание.

Готовност за Холивуд

Водещи специалисти по визуални ефекти, учени и инженери от компаниите за постпродукция Company 3, EFILM и Encore на Deluxe работиха с Panasonic по тестването и настройката на 4K Pro OLED телевизорите EZ1000 и EZ950. Също така, те оптимизираха EZ1000 за използване като клиентски референтен монитор при зрителните сесии за игрални филми и телевизионни сериали в  работни помещения.

Специалисти от компанията постоянно участват в създаването на водещи филми, телевизионни предавания и реклами, включително 13 филма, номинирани за Оскар тази година и 50 процента от рекламите, излъчени по време на последния Супербоул. Компанията Deluxe също така е новатор в областта на HDR, като вече е преработила над 16 телевизионни сериала в този нов впечатляващ формат.

Стефан Соненфелд (Stefan Sonnenfeld), творчески директор на Deluxe и основател на Company 3, заяви: „Цветовете имат неподозирана сила - способността им да предизвикват емоции, които помагат на кинотворците да разказват своите истории. Ако не виждате цветовете така, както са замислени от създателите на филма, те няма да имат нужното въздействие върху вас. Досега не съществуваше достъпен начин за последователно представяне на множество различни формати по начин, който бихме могли да одобрим. Телевизорът Panasonic EZ1000 е важен пробив, тъй като притежава параметрите и характеристиките на професионалните монитори, на които се доверяват нашите специалисти".

„Не бихме могли да бъдем по-развълнувани и удовлетворени от работата си с партньор като Panasonic, който осъзнава сериозността на това, което изискваме по отношение на колориметрията и си сътрудничи с нас за тестване и прецизна настройка на новите си продукти и технологии. Клиентите се доверяват на нашия опит и постоянство, за да са сигурни, че винаги ще предлагат най-доброто. След като сме работили върху този телевизор, ние сме напълно уверени в неговите възможности и качества - както при постпродукцията, така и за потребителите".

Ясуши Мураяма (Yasushi Murayama), ръководител на европейския телевизионен отдел на Panasonic, заяви: „За нас беше удоволствие да работим с Deluxe и с творци от най-висок ранг, за да сме сигурни, че нашите клиенти наистина ще гледат картина, която отговаря точно на намеренията на филмовите режисьори. Плазмените телевизори на Panasonic дълго време бяха използвани във филмовата продукция и за нас е чест, че Deluxe ще използва OLED телевизора EZ1000 като монитор за клиенти в своите работни помещения. Огромно признание за нашите инженери и ноу-хау е фактът, че OLED телевизорите ни са в състояние да предоставят качество на картината, което отговаря на техните строги изисквания за професионална среда".

Ultra HD Premium" сертификат

Panasonic също така обяви, че двата OLED телевизора EZ1000 и EZ950 официално покриват строгите изисквания на UHD Alliance за най-високото ниво на сертифициране „Ultra HD Premium", с актуализирани спецификации за 2017 г.

Международната група UHD Alliance (UHDA), в която участват водещи филмови студия, производители на потребителска електроника, доставчици на съдържание и технологични компании - потвърди, че новите телевизори EZ1000 и EZ950 на Panasonic отговарят напълно на критериите за високо качество на картината. Тези строги критерии обхващат всичко - от резолюцията и високия динамичен обхват HDR (High Dynamic Range) до прецизността на образа, широката цветова гама и много други.

THX също одобрява

Освен че официално покриват строгите изисквания на UHDA за най-високото ниво „Ultra HD Premium", двата OLED телевизора притежават и 4K сертификат от световноизвестната независима група THX - престижно признание за качеството и прецизността на картината на тези телевизори.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.