• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

LG впечатлява посетителите на IFA 2017 с резултата от знакови партньорства с Dolby и Technicolor

LG впечатлява посетителите на IFA 2017 с резултата от знакови партньорства с Dolby и Technicolor

/КРОСС/ Телевизорите на LG Electronics (LG) ще впечатляват посетителите на IFA 2017, благодарение на знакови партньорства, които позволяват използването на технологии от утвърдени компании като Dolby® и Technicolor.

LG ще демонстрира новото поколение OLED телевизори с експертен режим от Technicolor, който прави възможно излъчването на оптимални цветове. Режимът е разработен от екип учени на Technicolor, които работят върху по-голямата част от премиум продукцията на Холивуд. Експертният режим от Technicolor ще бъде достъпен в менюто за настройка на картината на всички телевизори LG 2017 OLED още през октомври. Наред с това, LG работи по внедряването Technicolor Expert Mode и в своята серия телевизори 2017 SUPER UHD. Телевизорите OLED на LG са високоценени заради отличните си характеристики и се използват от Technicolor като референтни дисплеи при производството на домашни версии на водещите холивудски филми и телевизионно съдържание като „Logan" и „Sense 8". Това признание от Technicolor потвърждава, че OLED телевизорите на LG предоставят на потребителите неповторимо изживяване по време на гледане на качествено съдържание.

"Докато работехме върху цветовете на сезон 2 от серията на Netflix Sense 8, технологията OLED на LG беше от решаващо значение за сътрудничеството с писателя-режисьор Лана Уашовски, чийто офис е в другия край на страната и с оператор Джон Тол, който работи от Холивуд", обяснява Тони Дъстин, старши експерт по цветовете в Technicolor. „Наситеността и дълбочината на цветовете при OLED технологията гарантират, че всички ние виждаме картината в едни и същи цветове, дори когато не сме физически заедно. Вълнуваме се, че LG OLED телевизорите вече са лесно достъпни на пазара за потребители, които желаят да се насладят на качеството на картината. LG OLED TV ни дава увереност, че визиите, върху които работихме, ще бъдат точно представени за аудиторията, която ще наблюдава продукцията ни от своя дом."

По време на IFA 2017, LG ще демонстрира мощната 4K HDR видео игра, която ще подобри качеството на цветовете на OLED телевизорите в комбинация с Xbox One S на Microsoft и Turn Forison Horizon 3. С HDR отразяването на отблясъка на слънцето върху състезаващите се коли се допълва от разделителната способност на OLED. Това позволява светлината да бъде ярка, дори срещу тъмна кола, без това да води до промяна на цветовете. Сериозните геймъри ще получат сведено до минимум забавяне на картината - не повече от 21,3 милисекунди, което гарантира, че времето от подаването на команда от контролера до изпълнението й на екрана е почти мигновено, благодарение на HDR Game Mode на OLED телевизорите на LG, използващи Microsoft Xbox One S.

Всички 2017 LG OLED и SUPER UHD телевизори разполагат с активен HDR, който осигурява по-ярки акценти и по-големи детайли на сенките при показване на HDR съдържание. Активният HDR позволява на телевизорите на LG да обработват картината сцена по сцена, генерирайки динамични данни от всяко видео действие, която след това се използва за оптимизиране на изобразената картина на сцена по сцена. В допълнение, телевизори 2017 LG OLED и телевизори SUPER UHD поддържат множество HDR формати, включително Dolby VisionTM, HDR10 и HLG (Hybrid Log Gamma) технологии, а всички 2017 LG UHD телевизионни модели поддържат HLG формат. Освен това, в бъдеще LG планира да поддържа Advanced HDR от Technicolor. LG използва динамични данни при обработката на съдържание HDR10 и HLG с настройка сцена по сцена за по-добро преживяване при гледане дори при отворен стандартен HDR формат. Високата гъвкавост на картината от телевизорите на LG е допълнително подобрена с ефекта HDR, който увеличава стандартната динамика на съдържанието, като така подобрява характеристиките на яркостта и контраста. LG ще проведе няколко HDR демонстрации на демо щанда си в рамките на IFA 2017, които ще включват съдържание на BBC 4K HLG, Amazon HDR10 и Netflix Dolby Vision.

Услугите за стрийминг при поискване предлагат широка гама съдържание с Dolby Vision, което включва наличност от над 100 студийни заглавия. Наред с това, в Dolby Vision се предлагат повече от 125 часа оригинално съдържание от водещи доставчици от цял свят и потребители в световен мащаб имат достъп и до заглавия на Dolby Vision на Ultra HD Blu-ray диск.

По време на IFA, LG ще демонстрира за пръв път подобрени функции за гласово управление на Alexa в телевизорите LG, свързани към говорител на Amazon Echo. Благодарение на съвместимостта на Amazon Alexa с телевизорите на компанията webOS, посетителите на IFA ще могат да излъчват гласови команди на Speaker Amazon Echo, за да контролират телевизионни функции като избор на канали, сила на звука, търсене на съдържание и стартиране на Smart TV.

Удивителната LG SIGNATURE OLED TV W направи своя IFA дебют. Този изключителен успех на инженерната наука бе удостоен с най-голямата колекция от телевизионни награди на CES 2017, спечелвайки тазгодишната категория „Best of the Best". Други завладяващи OLED телевизори като LG E7, които получиха признание от двете страни на Атлантическия океан, бяха коронясвани за победители и в трите категории: Studio Lighting / Home Theater, HDR и Streaming Performance от 14-та Годишна церемония за телевизионна продукция в Ню Йорк, а също и признати от Европейската асоциация за визуална и аудио продукция (EISA) за най-добър OLED телевизор.

"Имаме удоволствието да покажем нашите висококачествени телевизори 2017 на IFA, като предлагаме на посетителите възможността да изпитат ненадминато преживяване", каза Брайън Куон, президент на LG Electronics Home Entertainment Company. "Партньорството с реномирани брандове като Technicolor и Dolby демонстрира ангажимента на LG да продължи непрекъснато да променя границите на телевизионната технология".

Посетителите на щанда на LG на IFA 2017 в Берлин ще имат възможност да видят LG SIGNATURE OLED TV W, заедно с други телевизионни иновации от LG.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.