• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

LG празнува световния ден на телевизията като най-предпочитаната марка телевизори в България

LG празнува световния ден на телевизията като най-предпочитаната марка телевизори в България

/КРОСС/ И тази година ООН не изневери на традициите си и на 21 ноември чества Световният ден на телевизията. На този ден се отдават дължимите почести на телевизията в качеството ѝ на дългогодишна фундаментална част от глобалния информационен поток. От най-силната еуфория до най-тежката трагедия, телевизията има силата да показва образи и емоции, които с времето се превръщат в култови елементи от популярната култура. В милиарди домове по света телевизорът заема ролята на своеобразен сборен пункт за цялото домакинство.

Едно от явленията, които най-често събират хората пред телевизорите, са големите спортни турнири. За щастие, през следващата година ще станем свидетели на няколко от най-големите такива. Началото ще бъде поставено от Зимните олимпийски игри, а след тях следват Световните първенства по футбол, волейбол и баскетбол. И понеже статистиката твърди, че в световен мащаб по време на големи спортни събития се увеличава несравнимо интереса най-вече към телевизори от последно поколение, ние решихме да проверим дали това твърдение е валидно и за хората в България.

Първо трябваше да придобием представа за желанията и предпочитанията на българските потребители, като направихме специална онлайн анкета, която се проведе на платформата на WebCafe.bg. Щастливи сме, че в нея взеха участие репрезентативните за аудиторията ни над 800 човека, които споделиха с нас мнението си относно футбола, телевизорите, отношението им към последните технологични иновации и най-вече собствените им потребителски нужди. Интересен е фактът, че в анкетата са взели участие почти равен брой мъже и жени. Съотношението им е съответно 408 на 383, което прави резултатите още по-интригуващи и релевантни.

В България категорично се интересуваме от спорт - над 65% от анкетираните гледат мачовете от Шампионската лига по футбол всеки или почти всеки кръг. Едва 18% са гледали мачовете само 2-3 пъти през цялата кампания. 2/3 от нас обичат да гледат мачове предимно в интимната компания на семейството и приятелите си вкъщи. Изхождайки от тези данни, не се учудваме, че над 83% предпочитат да се отдадат на футболните емоции с ултра-модерен телевизор в хола си, вместо на голям екран на публично място, проектор или на мобилно устройство.

Точно по тези чудесни поводи от LG са готови да предложат на своите потребители своята нова гама от телевизори от 2017 година, които ще им помогнат да изживеят по уникален начин емоциите около предстоящите значими спортни форуми.

Новата гама телевизори на LG отново доставя на потребителите уникално зрителско изживяване посредством своя високо развит интутитивен софтуер, перфектни изображения и обогатена звукова система. Това обаче не са единствените приятни изненади, които LG предлага на своите почитатели. Гореспоменатото проучване сред потребителите сочи, че размерът на екрана е най-важен за 4/5 от анкетираните. За почти толкова хора (77%) от най-голяма важност са разделителната способност и матрицата на дисплея, като най-предпочитани са телевизорите с 4К Ultra HD или 4K Super Ultra HD резолюция, както и 4K OLED дисплеите. За над половината от запитаните голяма важност има качеството на картината като цяло и функции като 4К Upscaler и 3D Color Mapping. Това показва желанието на потребителите телевизорът им да бъде преди всичко най-добър в основното си приложение - осигуряването на картина с добро качество. Точно тук идва на помощ едно от най-успешните нововъведения на LG. Техноглогията Picture-on-Glass, чрез която марката изгражда екраните на своите телевизори, бе приета доста положително от потребителите и се радва на все по-голяма популярност.

Друг интересен извод от анкетата е това, че 85% от хората искат телевизорът да има WebOS умна операционна система и предимствата й да се свързва лесно с други устройства - компютър, лаптоп, таблет или смартфон. Тук отново си проличава, че иноваторите в LG определено са се постарали. Новите телевизори от LG се свързват изключително удобно с мобилни устройства, което е истинска благословия за хората, които обичат да гледат любимите си предавания с помощта на интернет стриймове.

Дизайнерите на LG обаче също не са бездействали и отново затвърждават лидерската позиция на компанията в това отношение. Иновативният дизайн на новите телевизори съвсем очевидно е създаден с грижа за потребителя и осигурява многобройни и доста удобни възможни ъгли за гледане, откъдето зрителите ще могат да наблюдават екрана без зрението им да претърпи допълнително натоварване.

Високотехнологичен тапет на стената ви
През 2017 премиум категорията оглавява моделът LG SIGNATURE OLED W7, който е с невероятна дебелина от едва 2,75 mm и беше представен в България на първата по рода си OLED изложба в сърцето на София. LG OLED W7 е толкова тънък, защото създателите му са премахнали от екрана всички излишни елементи. По този начин W7 се превръща в нещо, което е далеч от традиционните представи за телевизор. Той е красив, тънък и подобно на дизайна Picture-on-Wall той се монтира директно на стена, точно като истинска картина. А технологията OLED на LG прави възможно телевизорът да бъде толкова невероятно тънък, буквално като лист, поставяйки основите на новата ера при телевизорите.

Перфектно черно и перфектни цветове - всичко, което OLED може най-добре
Всеки OLED панел е изграден от милиони самосветещи пиксели, който конкролират поотделно своята яркост. Те създават единствените по рода си безкраен контраст, перфектно черно и перфектни цветове с милиарди нюанси от богати цветови палитри. По този начин, OLED не изисква отделна задна подсветка, която в конвенционалните LED телевизори заема значително физическо пространство зад екрана и съответно ги прави доста по-дебели. Това е една от основните причини OLED технологията в новите телевизори от LG да позволява съществуването на тънък дисплей, без излишни елементи, преминавайки всички бариери, познати в историята на телевизорите.

Следвайки смелите стъпки на успешния революционен дизайн picture-on-glass от 2016 година, компанията прави следващата голяма стъпка в посока създаването на тазгодишния флагмански модел, SIGNATURE OLED TV W7. Неговият панел представлява буквално плосък лист, който се монтира директно върху стената с миниатюрни магнити, превръщайки го в високотехнологичен тапет. Тази революционна крачка чертае пътя, по който бъдещите иновации ще трябва да вървят през следващите десетилетия, преминавайки от CRT към абсолютно плоски телевизионни екрани.

„Сигурно знаете, че миналата година отпразнувахме 50-годишнината си. Дълго време ние имахме една мечта. Мечтата да намерим решение, което да премахне всички излишни елементи от телевизорите, превръщайки ги в невероятно тънък, подобен на тапет, плосък лист върху стената ви. Мисля, че сега с LG SIGNATURE OLED W7 тази мечта се сбъдна и е вече реалност.", каза Цоньо Михайлов, оглавяващ дивизията черна техника в LG Electronics България.

Киносалон в хола
Редом до W7 се нареждат и другите изключително красиви модели - G7, E7, C7 и B7 - които също са част от семейството на LG SIGNATURE OLED TV. Опростени и елегантни, какъвто не случайно е и продуктовия им слоган - Simplicity. Perfection. Всеки телевизор пълния набор от най-високите HDR стандарти за качество на картината, включващи високо динамичен обхват на HDR формати, Dolby Vision и HDR 10 HLG (Hybrid Log Gamma) формати, както и Technicolor напреднали HDR формати и съдържание. С Active HDR - Dolby Vision телевизорът преработва и възпроизвежда HDR съдържание кадър по кадър, и при необходимост допълва картината с dynamic data. Този вид технология за възпроизвеждане на цветовете се използва за създаването на най-добрите холивудски филмови и телевизионни продукции. Всичко това, в допълнение със системата Dolby Vision, гарантира на потребителите истинско кино изживяване с още повече яркост, още по-живи цветове и динамични контрасти. Идеално чистият звук с технология Dolby Atmos прави зрителите част от случващото се на екрана чрез мощен, детайлен звук, изпълващ пространството около тях.

Новите OLED телевизори на LG идват с актуалната 3.5 версия на умната платформа WebOS, която осигурява интуитивна навигация и бърз достъп до HDR съдържание от Netflix или Amazon. В допълнение, спечелилата множество награди платформа WebOS 3.5 Smart TV наскоро получи сертификат от международната организация Common Criteria за сигурност на софтуера и защита на потребителските данни.

SUPER UHD реализъм в дома
Телевизорите SUPER UHD на LG Electronics (модели SJ9500, SJ8500 и SJ8000) се очаква да пренесат на ново ниво гледането на телевизия, използвайки нанотехнологията Nano Cell и най-модерните за момента технологии за подсилване на цветовете при LCD панелите. Третото поколение от гамата SUPER UHD телевизори на LG пресъздава възможно най-реалистичната картина, чрез високо наситени и точни цветове, както и да предостави възможно най-много широк ъгъл за гледане. Всички модели телевизори SUPER UHD на LG предлагат активна технология за HDR (висок динамичен обхват) снабдена с Dolby Vision, като това предоставя ползването на различни HDR формати, което отваря за потребителите пълния спектър от висококачествено HDR съдържание. В комбинация с последната версия на платформата за умна телевизия на LG - интуитивната webOS, мощните аудио възможности заедно с тънкия, естетически изпипан дизайн на всеки модел от LG SUPER UHD серията, потребителите без проблем ще намерят перфектния телевизор, който да изпълни техните изисквания и очаквания.

Телевизорите обаче не са единственото, което LG ще предложи. Съвсем скоро потребителите могат да очакват множество разнообразни продукти, които ще осигурят на зрителите все по-впечатляващо преживяване пред екрана.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.