• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

LG ще представи напълно обновената си гама от 4К OLED HDR телевизори

LG ще представи напълно обновената си гама от 4К OLED HDR телевизори

/КРОСС/ LG Electronics (LG) ще представи новите си модели 4K OLED телевизори с възможност за HDR (широк динамичен обхват) в рамките на тазгодишното изложение CES от 6-ти до 9-ти януари. Водещи модели в гамата са 77/65-инчовият LG SIGNATURE OLED телевизор G6 и 65/55-инчовият E6. Цялата гама OLED телевизори за 2016 г. се състои от осем модела, сред които първокласният 77-инчов G6, който получи наградата 2016 CES Best of Innovations Award. Посетителите на щанда на LG на CES (Зала #8204 на Las Vegas Convention Center) ще имат възможността да се докоснат до премиум технологиите на LG, сред които OLED дисплеи, 4K резолюция и възможност за широк динамичен обхват на излъчваната картина - функция, с която LG оборудва G6 и E6 под името HDR Pro.

Моделите G6 и E6 са първите телевизори от LG, които разполагат с уникалния дизайн Picture-On-Glass - ултра тънък 2,57-милиметров OLED панел с гръб от полупрозрачно стъкло и лице с насочена напред саунд бар система с високоговорители. Уникалният форм-фактор може да бъде постигнат, благодарение на OLED технологията. При G6 и E6 приоритет са технологиите, които са пряко свързани с качеството на картината и звука и благодарение на това двата модела достигат невиждани досега висоти при уредите за домашно забавление.

Всичките OLED модели на LG за 2016 са обозначени с етикет Ultra HD Premium от UHD Alliance, защото изпълняват високите стандарти на индустрията за множество критерии, между които резолюция, широк динамичен обхват, осветеност, нива на черното, широка цветова гама и качество на звука. Новата гама телевизори поддържа и типичния за индустрията HDR формат, установен от водещите в света телевизионни оператори, филмови студиа и производители на потребителска електроника като HDR10 и Dolby VisionTM.

Широкият динамичен обхват (HDR) е поредната неустоима за зрителите добавка към OLED телевизорите - неговите предимства са подсилени от OLED технологията Pixel Dimming (затъмняване на пикселите). За разлика от LCD дисплеите, където подсветката затъмнява цели участъци от екрана, при OLED панелите всеки пиксел се контролира самостоятелно. В резултат на това OLED телевизорите постигат свежи и ярки цветове и детайлни сенки, дори когато ярки обекти са в непосредствена близост до много тъмни зони. Тази функция гарантира, че изображенията ще са показани в перфектното черно, както и в изключително ярки цветове и така превръща OLED телевизорите в идеална среда за предаване на HDR съдържание.

С 10-битов панел и 10-битова изчислителна мощност, OLED телевизорите на LG имат достъп до повече от един милиард цветови опции, а ColorPrime Pro технологията осигурява възможност да се покажат и най-дребните детайли на цветовете и градацията, поддържайки 99 процента от DCI-P3 цветовото пространство. С по-високи нива на възпроизвеждане на цветовете, LG OLED телевизорите позволяват на потребителите да се насладят напълно и точно на артистичното виждане на създателите на съдържание. Поддържайки и BT.2020 - стандарт от следващо поколение за предаване и разпространение на съдържание - моделите G6 и E6 доказват, че са създадени с поглед към бъдещето.

Разработени в партньорство с един от лидерите в аудио индустрията Harman/Kardon, G6 и E6 се предлагат с интегрирана фронтално насочена саунд бар система. Високоговорителите излъчват звук право напред, а не надолу както е при много телевизори и така позволяват на зрителите да се насладят на чист, детайлен звук без изкривяване или отразяване. Системата е оборудвана с допълнителни баси, които допълнително подсилват изходния звук - благодарение на това моделите на LG се отличават от останалите стилни ултра тънки телевизори.

Тазгодишната серия OLED телевизори идва с най-новата версия на платформата за управление на съдържание на LG - webOS. Тя осигурява изключително преживяване за потребителите и им помага по-интуитивно да управляват множеството функции, които LG смарт телевизорите предоставят. Още с появата си през 2015 г., webOS е считана от множество водещи медии за една от най-разнообразните платформи за смарт телевизори. С подобрени възможности за отдалечена свързаност и повече опции на управление на съдържанието, LG webOS 3.0 се очаква да впечатли дори и най-взискателните потребители и да надмине своя предшественик.

"Новите ни OLED телевизори разполагат с голям брой иновативни технологии като дизайнът Picture-on-Glass и HDR Pro, като те са и основни характеристики за моделите G6 и E6," каза Брайън Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. "Чрез ежегодното подобряване на гамата ни от телевизори ние стимулираме развитието на иновациите в тази област, така че все повече потребители ще видят и чуят за предимствата на това да притежаваш OLED телевизор. Според нас 2016 г. ще е ключова при иновациите в тази област."

Телевизорите на G6 и E6 ще бъдат показани по време на изложението за потребителска електроника CES, а през март ще започне разпространението им на глобалния пазар. За повече информация относно продуктите на LG, които ще бъдат показани в рамките CES, моля посетете www.LGnewsroom.com/ces2016.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.