• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

България в света на Интернет-икономиката: предложение към управляващите

България в света на Интернет-икономиката: предложение към управляващите

На вниманието на всички граждани, но и с молба към хората в управлението на България и ЕС. Излезе вторият пореден доклад на "Бостън Консалтинг Груп" за Интернет-икономиката.

Тази година България е по-добре от миналата (37-мо място).

Където има зелен цвят, там е добре. Ние имаме зелено в графата "инфраструктура" - благодарение на липсата на регулация за Интернет, частният бизнес е сторил това, което може в условията, благоприятни за конкуренцията.
Инфраструктурата е най-важният компонент за успешната модерна икономика и е чудесно, че там сме добре. Останалите три обаче също са важни, а и са еднакви по тежест:
Индустриалният, каквито са липсата на капитал и квалифицирана работна ръка възпрепятстват успешните онлайн-бизнеси и развитието на цифровите бизнеси.
Индивидуалният - платежни системи, сигурност на данните и др. - влияе на степента, в която гражданите и потребителите се ангажират с онлайн бизнеса.
Информационният включва количеството на съдържание на български и следването от страната на отвореност на данните, както и проблеми при достъп до определено съдържание.

Ако можем да дадем някакъв съвет на управляващите, той е: по-малко държава в тези области, където изоставаме. Дайте повече свобода на хората и фирмите, за да развиват онлайн-бизнеса. Ако искате да помогнете, вложете средства в модернизирането на Български пощи, за да може онлайн търговията да е сигурна не само при използване на електронен подпис, но и при доставката на продуктите. Намалете ДДС за стоки, купувани онлайн *и* доставяни по пощата, например.
Хвърлям няколко идеи, от прима виста, но съм убеден, че ИТ-бизнесът може да ви даде още много - и по-добри! - предложения, чието реализиране би довело до повишаване на оборота в онлайн-бизнеса, до по-високи приходи в държавната хазна, до по-малко сива икономика.
Помогнете като намалите пречките!
Може ли да го направите?

Докладът може да бъде свален тук.

 

Коментар на Вени Марковски

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.