• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Спад в цените на самолетните билети и ръстове в онлайн потреблението

Спад в цените на самолетните билети и ръстове в онлайн потреблението

/КРОСС/През последните месеци българските летища отчетоха сериозни ръстове. Още в края на октомври през столичното летище бяха преминали рекордните 4 млн. пътници. За първи път обслужените пътници на Терминал 1 бяха повече, отколкото на Терминал 2.

Ръстовете и разместванията в бранша у нас са факт и те се дължат на редица фактори, обяснява онлайн туристическа агенция eSky. Пускането на нови директни маршрути (над 20 през годината), увеличаването на честотата на много полети, ударното стъпване на най-големия нискотарифен превозвач на летище София, спадът в цените и все по-леснодостъпните резервации са сред основните причини за положителните резултати.

Месец преди края на годината, анализът на eSky сочи 23% ръст на закупените самолетни билети спрямо 2015 г. Похарчени са с 9.1% повече пари, но се наблюдава намаление на цените - средно билетите на нискотарифните авиокомпании са поевтинели с 16 евро - от 90 на 74 евро, а на редовните - с 34 евро (от 329 на 295 евро). От агенцията очакват още по-значителни намаления в предстоящата година.

Повечето от закупените билети са били двупосочни. Десетте най-посещавани дестинации през годината са били Лондон, Берлин, Виена, Франкфурт, Милано, Рим, Мюнхен, Мадрид, Барселона и Париж. 36% от пътуващите са избрали да застраховат своите пътувания със самолет, като средният разход за качествена застраховка с широко покритие е бил 12,3 евро.

Ръст от 17% бележат плащанията с кредитна карта като съотношението на директните онлайн плащания, спрямо тези с банков превод, вече е 2:1. Това се дължи на развитието на технологиите и нарастващото доверие в онлайн потреблението у нас.

През 2017 г. основните изисквания на потребителите, които организират пътуванията си онлайн, ще бъдат още по-изгодните оферти, лесната резервация и възможността за покупка на повече услуги, като билет, хотел, трансфер, застраховка и др., от едно място.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.