• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Внимавайте с онлайн тренировките!

Внимавайте с онлайн тренировките!

/КРОСС/ Има куп причини все повече хора да избират да тренират у дома пред компютъра, отколкото да ходят във фитнеса. Сред основните е, че те не знаят точно какво да правят там, ако не са с личен треньор, а видеата с готови тренировки, които могат да си намерят, им дават съвсем структурирана тренировка. На практика, следвайки нечия програма онлайн, вие се сдобивате с личен треньор, за когото дори може да не се наложи да плащате.

Този тип програми обещават бърза загуба на тегло и ви позволяват да се движите със собствено темпо, без да изпитвате чувство за срам, ако не можете да се справите с някое от упражненията или се забавите.

Къде е проблемът?

Когато физически имате до себе си треньор, той наблюдава дали изпълнявате правилно упражнението и така се застраховате от контузии и неефективни движения. Копирайки това, което виждате на екрана (колкото и добре да обяснява съответният треньор на него), вие все пак може да го направите грешно без дори да разберете. Това прави следването на онлайн тренировки до известна степен опасно.

Много хора не успяват да разберат правилно интензивността на упражненията и се нараняват. Часове след края на тренировката те усещат болки в кръста, коленете и гърба, които в общия случай пренебрегват и същевременно продължават да тренират, докато накрая не се сковат съвсем.

„Една тренировка за всички – това лежи в основата на повечето онлайн тренировки. Истината е, че всеки човек се нуждае от индивидуален план с различна интензивност, темпо и сложност на движението, за да работи ефективно за него и да не доведе до контузии“, коментира д-р Гарима Анандани, старши специалист по гръбначни контузии и изкривявания и директор на клиника QI Spine Clinic.

Внимание!

Онлайн тренировките може да изглеждат привлекателни, но трябва да подхождате към тях доста внимателно. Ако има модификации на упражненията, по-добре започнете с тях, докато прецените дали тялото ви е готово и може да смогне на съответното натоварване и интензивност. В случай че усетите някакъв дискомфорт и болежки, веднага спрете да тренирате и се консултирайте с лекар.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.