• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Българската Imperia Online продадена за 10 млн. евро

Българската Imperia Online продадена за 10 млн. евро

/КРОСС/ Българската гейминг компания Imperia Online ще има нов собственик. Това е Stillfront Group AB, която ще придобие 100% от Imperia Online срещу 10 млн. евро, съобщи Stillfront в официално изявление.Imperia Online е основана през 2009 г. от Доброслав Димитров и Мони Дончев, която разработва едноименната компютърна игра. Тя е преведена над 30 езика. Компанията разработва и много други игри. Вече има около 25 заглавия, които са пуснати на пазара и общо над 45 млн. играчи по света. И до днес Imperia Online е базирана в София, като има около 50 служители

Приходите на компанията за периода януари-август 2018 г. възлизат на 4,1 млн. евро, като оперативният маржин е 48%. Imperia Online ще запази цялото си ръководство непроменено, в което влизат общо 9 души.

"Imperia Online се вписва перфектно в стратегията за растеж на Stillfront за увеличаване на портфолиото от студия и игри, които създават дълготраийни отношения с геймърите. Imperia Online е водещ разработчик и издател със солидна и много лоялна геймърска аудитория", коментира Йорген Ларсън, изпълнителен директор на Stillfront.

Imperia Online ще стане част от Stillfront през следващия месец. Половината от продажната цена ще се плати в брой, докато останалите 5 млн. евро ще бъдат дадени под формата на акции в Stillfront. Ако Imperia Online постигне определени цели, то тя може да получи още общо 17,5 млн. евро, отново 50% в брой и 50% в акции за периода до края на 2021 г. Така общата цена на Imperia Online може да достигне 27,5 млн. евро, което ще зависи от изпълнените цели.

"Ставайки част от Stillfront Group ни позволява да продължим с разработката на нови продукти в сегмента на онлайн стратегическите игри. За нас това е следващата стратегическа стъпка за Imperia Online и очакваме да споделим пазарен опит и да създаден синергии с другите студия в Stillfront Group", коментира Доброслав Димитров.

Stillfront обединява 9 геймърски студия в няколко държави по света. Всички те работят "почти автономно", като споделят опит и познания. Основните пазари са в Германия, САЩ, Франция, Великобритания, Близкия Изток и Северна Африка, но игрите се предлагат в целия свят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.