• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Opel Corsa OPC: пъргав палавник

Opel Corsa OPC: пъргав палавник

/КРОСС/ Не, не и не! Ти никога не би си купил спортен автомобил като Ferrari или Lamborghini. Автомобилни икони като Porsche също някак не са ти по вкуса. Това, което в действителност ти е необходимо, за да избягаш от сивото, скучно ежедневие, като дяволито подадеш мощно газ в рамките на закона и изпиташ това страхотно, неповторимо усещане за висока скорост. Компактно и удобно за управление и не на последно място - разполага с предостатъчно на брой конски сили. Автомобил като този! Новият Opel Corsa във вариант OPC. Досега в лигата на малките бегачки той понякога бе засенчван от конкурентите си Ford Fiesta ST илиRenault Clio Sport по отношение на динамиката. Но това е вече история.
По вече добре познатия почин инженерите на Opel се заеха първо със задачата да повишат значително мощността: от 192 на 207 к.с., с които 1,6-литровият турбодвигател се справя чудесно. Все пак още в лимитираното си издание Nürburgring Edition предшественикът му можеше да се похвали с 210 к.с. Актуалното издание на Opel Corsa OPC сега обаче предизвиква допълнителен интерес с едно перфектно хармонизирано разгръщане на мощността.
Окачването съвсем естествено също е изцяло преработено и пригодено за пъргавия мъник чрез адаптивни амортисьори от Koni. Не липсва и спортният ауспух с две тръби на Remus и оформен около тях дифузьор. Ако всичко това не ви изглежда достатъчно спортно, на разположение е т.нар. Performance пакет с 18-цолови (вместо 17-цолови) джанти, по-внушителни спирачки от Brembo и като връх на сладоледа - механичен блокаж на диференциала от Drexler.

Външният дизайн на Opel Corsa OPC също изцяло отговаря на спортната му амбиция. Голям заден спойлер отзад, огромни въздушни отвори отпред. Динамично оформените странични части на каросерията с подчертани обеми в областта на праговете удачно кореспондират със задната част на автомобила. Всичко това в комбинация се превръща в една миниатюрна ракета, която обаче се оказва доста удобна и почти просторна в купето. Оформлението на интериора също е издържано в спортна атмосфера. Седалките Recaro, предлагащи на водача и пътниците оптимална странична опора дори и в най-предизвикателните поредици от завои, са основен акценти във вътрешното пространство. Облицованият с естествена кожа и скосен в долната част волан, скоростният лост и спортните педали, наред с контролните прибори с характерен OPC дизайн, придават завършен вид на интериора.
С цел да доставят мощността на двигателя на пътя по най-добрия възможен начин, инженерите на Opel са разработили ходова част, способна да предостави на разположение на водача авангардна система на амортисьорите. Новата технология FSD (Frequency Selective Damping) или честотно селективна амортизация позволява адаптация на работата на амортисьорите към честотата на колебанията на каросерията на автомобила и по този начин дава възможност за постигане на баланс между динамика и адекватен комфорт. Опитните водачи ще могат дори да изключат напълно ESP в случаите, в които преследват границите на възможното. Нещо повече, новоразработената кормилна уредба се отличава с още по-директни реакции, с по-висока прецизност и осигурява на пилота зад волана на OPC много по-добра обратна информация.
Новия Opel Corsa OPC в България вече може да се поръча на цена от 38 490 лева с ДДС.

Извод
Новото поколение Opel Corsa OPC има всички данни да се класира на първа стартова позиция. С нетърпение очакваме първите сравнителни тестове. Малкият палавник разполага с достатъчно конски сили и модерни технологии да играе във висшата лига. За това и цената му е като на възрастни, пише autobild.bg.

Opel Corsa OPC
Мотор - 4-цилиндров турбо
Работен обем - 1598 куб. см
Мощност двигател - 207 к.с. (152 кВт) при 5800 об/мин
Максимален въртящ момент - 280 Нм при 1900 об/мин
Максимална скорост - 230 км/ч
0 - 100 км/ч за 6,8 сек
Задвижване - предно, 6-степенна ръчна скоростна кутия
Обем на резервоара - 45 л
Д/Ш/В - 4021/1746/1479
Багажник - 285 - 1090 л
Тегло - 1293 кг
Разход - 7,5 л /100 км
СО2 - 1674 г/км
Цена - от 38 490 лева

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.