• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Мария Гулегина гостува в „Тоска“ и „Турандот“ в Софийската опера

Мария Гулегина гостува в „Тоска“ и „Турандот“  в Софийската опера

/КРОСС/ Софийската опера и балет остава вярна на стила си и през новата година отново ще предложи на почитателите си силни заглавия в афиша си с участието на авторитетни артисти.

Първата от тези срещи ще бъде на 24 януари  година от 19 часа, когато публиката ще може да се докосне до таланта на прочутото вердиево сопрано Мария Гулегина и да види превъплъщението ѝ в ролята на Флория Тоска от едноименната опера на Джакомо Пучини, чиито сюжет пренася зрителя в Рим в епохата на войните на Наполеон и разказва приказка за ревност, страст и убийства. 

Мария Гулегина вече е позната на българската публика от участията си в спектаклите на Софийската опера "Парсифал", "Набуко", " Турандот ", "Бал с маски". Тя е определяна от музикалната критика като един от водещите драматични сопрани в света.  В биографията ѝ се вписва фактът, че тя е единствената изпълнителка с 16 главни роли в нови постановки в прочутата Миланска Скала.

В репертоара си, Мария Гулегина има и редица участия по световните оперни сцени, а в „Тоска“  в Софийската опера и балет на 24 януари тя ще си партнира със солистите: Костадин Андреев, Пламен Димитров, Ангел Христов , Илия Илиев, Николай Павлов, Александър Георгиев, Петър Бучков и Йоана Кулева.  На диригентския пулт ще застане маестро Григор Паликаров.

Публиката на Софийската опера и балет ще има възможност отново да види Мария Гулегина на наша сцена и на 21 февруари в ролята на Турандот в едноименната опера на Джакомо Пучини.

Участват: Цветан Цветков, Светозар Рангелов, Костадин Андреев, Силвана Пръвчева, Атанас Младенов, Николай Павлов, Хрисимир Дамянов, Николай Петров.

Гост-диригент - маестра Кери-Лин Уилсън (Канада).

Билетите за спектаклите с участието на Мария Гулегина вече са в продажба на касата на Софийската опера и балет на ул.” Врабча” 1, както и на касите на Easy Pay в цялата страна, в мрежата на eventim.bg и в интернет на адрес: operasofia.bg.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.