• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Борисов посрещна Орбан в резиденция "Бояна"

Борисов посрещна Орбан в резиденция "Бояна"

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов посрещна унгарския си колега Виктор Орбан в резиденция „Бояна".

Премиерът на Унгария е на работно посещение у нас.

Двамата ще обсъдят развитието на двустранните отношения, възможностите за взаимодействие между Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и Унгарското председателство на Вишеградска група, както и актуални европейски теми.

В резиденция "Бояна" двамата премиери ще се срещнат в рамките на работното посещение на Виктор Орбан. Това е втората визита на унгарския премиер в България, който беше тук през 2016 г., когато инспектира охраната на българо-турската граница.

Очаква се една от основните теми в разговора между двамата да е именно охраната на външните граници на ЕС и справянето с миграционната криза. Знаете твърдата позиция, която зае Унгария още през 2015 г., когато издигна ограда по границата със Сърбия. Оттогава досега Унгария прие редица мерки против миграцията. Страната е изключително критикувана през последните седмици заради проектозакон, който ще таксува с 25% неправителствени организации, работещи с мигранти, както и възможността МВР да закрива такива НПО-та.

Очаква се двамата да обсъдят и интеграцията на страните от Западните Балкани в ЕС - една от основните теми на Българското европредседателство. В реч от вчера Орбан вече заяви, че след Брекзит ЕС трябва да се разшири именно в посока Западните Балкани.

Самият Орбан в момента влиза в предизборна кампания за предстоящите избори на 8 април, припомня БНТ. В остра реч той заяви, че страните от Централна Европа вървят в посока, противоположна на тази на Западна Европа, и призова за създаването на глобален съюз срещу миграцията. Очакванията са, че неговата партия "Фидес" за пореден път ще спечели изборите.

Унгария в момента председателства Вишеградската група, в която влизат още Полша, Чехия и Словакия. Именно тези четири страни са основният противник на плановете на ЕК за въвеждането на задължителна квотна система за преразпределяне на мигранти. Виктор Орбан отдавна настоява за засилване на охраната по външните граници на ЕС и невъзможност мигрантите да се придвижват свободно.

Двамата с премиера са в доста добри отношения и неведнъж Бойко Борисов и българското правителство са получавали много добра оценка от Унгария именно по отношение охраната на българо-турската граница.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.