• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Орешарски: Преживявал съм и по-тежки управленски периоди

Орешарски: Преживявал съм и по-тежки управленски периоди

/КРОСС/Премиерът в оставка Пламен Орешарски обобщи свършеното от правителството. В заключителното си обръщение той призна: Отмина още една тежка година в новата българска история, сигурно не най-тежката, преживявал съм и по-тежки управленски периоди, но най-нестабилната. Въпреки това кабинетът успя да свърши преобладаваща част от поетите задължения."

"До края на май успяхме в много голяма степен да подобрим бизнес климата, да обърнем тенденциите като увеличим външните инвестиции с 5%. За съжаление в последния месец констатираме, че има обратно връщане и спадане на нивата на бизнес климата", уточни Орешарски.

Едно от добрите постижения беше реализирането на емисията на външен дълг при изключително ниски нива.

Това е участие на инвеститорите с парите си, а не с литературни разсъждения, допълни премиерът в оставка.

Успяхме да направим много и в областта на социалната закрила - не в степента, която се иска на гражданите, но в рамките на възможното. Колкото и да е трудно това, смятам, че тенденцията ще продължи и през следващите години. Успяхме да създадем нов тип взаимоотношения на държавата с бизнеса. Не си позволихме нито за момент да не плащаме на бизнеса за сметка на фискалната стабилност, каза Орешарски.

Министър-председателят каза още: Някои ключове реформи, които не бяха направени в последните повече от 10 години само ги започнахме. Разчитаме, че всяко следващо правителство ще търси своите корекции, но се надявам да продължи тенденцията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.