• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Орешарски: Страната е друга, благодарение и на нашия кратък мандат

Орешарски: Страната е друга, благодарение и на нашия кратък мандат

/КРОСС/Като равносметка, не мога да не бъда удовлетворен, че днес страната е друга благодарение и на краткия наш мандат, каза днес по Би Ти Ви бившият премиер Пламен Орешарски. Според него успехите в икономиката днес са повлияни и от краткия мандат на тройната коалиция.

"Беше свършена много работа. И позитивите в различните сектори сега имат в основата си и този мандат. Дори и похвалите за охраната на границата, които дойдоха от британския премиер - цялата организация започна по мое време", обобщи Пламен Орешарски.

Той смята, че съдбата на неговото управление се е отразила и върху стила на управление на наследника му Бойко Борисов, който се държи доста по-толерантно. Бившият премиер каза още, че като е поемал поста е знаел, че ще бъде тежко, но не е избягал от отговорност.

"Никога не съм приемал чисто политически постове. Винаги съм гледал да има и предизвикателства. Така беше и като станах заместник-финансов министър и като приех да бъда финансов министър. "Може да звучи нескромно, но се справих сравнително добре там", даде си оценка Орешарски.

Коментирайки бюджетът за тази година, той посочи, че голямото разочарование е било увеличаването на дефицита. "Имаше повече приходи, а се наложи актуализация за допълнителни разходи, значи са изпуснати разходите", посочи Орешарски.

Според него тази ситуация е лоша база за бюджета за следващата година, защото разходите не се свиват толкова лесно, колкото се декларира. "Смятам, че намеренията за свиване на дефицита до 2% са добри. Проблемът е че не се вижда визия къде да се икономиса и къде да се даде повече. И първия мандат на Борисов беше така. Не виждам политики, които да вещаят по-добро бъдеще, не само следващата, но и по следващата година", обобщи Пламен Орешарски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Цяла България не видя къде отидоха тези заеми-ЗА ТРИНАДЕСЕТ месеца (13 бр.), ДЕВЕТ (9 бр.) КРЕДИТА ЗА 16 500 000 000 (МИЛИАРДA) лева! 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА 16 август 2013 БСП, ДПС и Атака си прегласуваха актуализацията на бюджета и в частност тегленето на заем от 1 милиард 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА БЕХ 31 октомври 2013 Държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) изтегли нов заем за 1 милиард лева. Годишно лихвата ще е 4,25 процента 620 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ЗА ЮЖЕН ПОТОК 360 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ОТ ДОЙЧЕ БАНК 07 ноември 2013 Чобанов поиска заем от 360 млн. евро от Дойче банк 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ 3 януари 2014 Правителството ще емитира дълг още в първия месец на 2014 г. 3 МИЛИАРДA КРЕДИТ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА НЯКАКЪВ СИ СТАР ДЪЛГ 16 януари 2014 3 млрд. лв. заем в еврооблигации през 2014 г. Парите ще са за изплащане на стар дълг от времето на НДСВ и за покриване на дефицита. 3.9 МИЛИАРДA КРЕДИТ 19 март 2014 Чобанов получи мандат за емитиране на нов заем в размер общо до 3,9 млрд. лв. или тяхната равностойност в друга валутa 1 493 000 000 евро МИЛИАРДA КРЕДИТ

06.12.2015 11:14:53

Анонимен

Все още не сме забравили, че точно неговото правителство беше отдадено на концесия на олигарси и задкулисни играчи, направиха Пеевски шеф на ДАНС, срутиха финансовата стабилност и фалираха КТБ, превърнаха центъра на столицата в своеобразен концлагер – оградена с метални решетки и пазещи полицаи. Срещу тези и други безобразия гражданите протестираха повече от година.

06.12.2015 11:05:23

Анонимен

Виц след виц... Миков ще води разговор за по-добър живот, Орешарски - удовлетворен след краткия си мандат... къде живеят тези хора???? И заради една дузина други безобразия, които удобно си забравил. #КОЙ назначи Пеевски?

06.12.2015 10:58:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.