• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Независими експерти създадоха консултативен съвет за КТБ

Независими експерти създадоха консултативен съвет за КТБ

/КРОСС/ Членовете на Експертния консултативен съвет към национално представителните синдикални и работодателски организации излязоха с официална декларация относно казуса "КТБ".

"Ние, посочените независими професионалисти, специалисти в областите на националната икономика, финансите, бизнеса, счетоводството и правото, събрани по покана на националните работодателски и синдикални организации в България, решихме да създадем Експертен консултативен съвет по проблемите на икономическата група КТБ, чиято цел е в диалог да разработи и да предложи балансирано рационално решение, което да обсъди в диалог с всички заинтересувани страни", се съобщава в декларацията.

Според членовете на съвета липсват доказателства за несъстоятелност на банката, а напротив - показват, че с разумни мерки и временна финансова подкрепа КТБ може да бъде оздравена и да продължи да работи.

"А според извършените одиторски проверки дъщерната й банка изглежда може да възстанови операциите си незабавно, дори и без външна подкрепа", добавят те.

"Обезпокоени сме от бездействието, мълчанието на органите на банковия надзор, надзора над публичните дружества и финансовите пазари и на държавната администрация, и от нежеланието им за диалог с независимите експерти, работодателските и синдикалните организации. Според нас днес оздравяването и стабилизираното на банките от групата на КТБ е напълно възможно, но ако незабавно не бъде разработена и приложена подходяща оздравителна програма, не след дълго принудителното спиране на двете поставени под особен надзор банки ще направи спасяването им невъзможно, а несъстоятелността им - неизбежна", категорични са те и добавят:

"Ние сме притеснени от изявленията на политиците, следствието и прокуратурата, които представят несъстоятелността на засегнатите банки като предрешен въпрос на време. Според нас загубите от тази несъстоятелност ще надхвърлят значително разходите за тяхното оздравяване и стабилизиране. От несъстоятелността на КТБ ще пострадат тежко десетки хиляди фирми, стотиците хиляди заети в тях и цялото национално стопанство. Здравият разум налага да се опитаме да избегнем този пореден тежък удар върху българската икономика. Приемаме за наш граждански дълг е да се включим в обсъждането, подготовка и договаряне на разумна стабилизационна програма и да помогнем със знанията и опита на всеки един от нас, за намирането на подходящо решение на проблемите на групата КТБ."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да, ама ви нема в законооо.

08.08.2014 17:31:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.