• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Росен Желязков: 86 % от строителството на жп отсечката Скутаре – Оризово е напълно изградена

Росен Желязков: 86 % от строителството на жп отсечката Скутаре – Оризово е напълно изградена

/КРОСС/ 86 % от модернизацията на жп отсечката Скутаре - Оризово е завършена. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на инспекцията на проекта. 26-километровият участък между Скутаре и Оризово ще бъде завършен в началото на следващата година, допълни министърът.
Росен Желязков коментира, че през двата програмни периода на оперативната програма са завършени над 70% от строителните дейности по направлението от София до Бургас. "По-голяма част от работата по жп трасето е изпълнена. Остава по-трудната и по-важната задача от гледна точка на пътниците - да бъде подобрен комфортът и да се намали времето за пътуване", посочи Желязков. По думите му, за да бъде използван рационално целят капацитет на жп линията София - Бургас е необходимо закупуването на нови мотрисни влакове, с което ще се намали времето за пътуване под 4 часа. Според транспортния министър до тогава за клиентите на БДЖ трябва бъдат осигурени по-чисти и по-уютни условия, в рамките на наличния подвижен състав.
По време на проверката министър Росен Желязков беше придружаван от генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура" Красимир Папукчийски. Двамата посетиха още жп гарите Белозем и Оризово, които също са обновени в рамките на проекта.
Проект „Рехабилитация на железопътен участък Скутаре-Оризово", който е част от втората фаза на проект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по жп линията Пловдив - Бургас" е финансиран от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 - 2020". Отсечката Скутаре - Оризово е с дължина 26 км и нейната рехабилитация е на стойност 70 млн. лева. Изпълнението на обекта предвижда проектиране, укрепване на земното платно, полагане на нов железен път, изграждане на нова контактната мрежа в участъка Скутаре - Оризово, работи по системи за осигурителна техника и телекомуникации, рехабилитация на технически сгради и приемни здания на жп гарите Маноле и Белозем, както и жп спирка Опълченец.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.