• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Кои са най-страшните оръжия на Русия

Кои са най-страшните оръжия на Русия

/КРОСС/ Кои са най-страшните руски оръжия, застрашаващи САЩ? Рейтингът беше направен от американски специалисти по руските стратегически ядрени сили и се появи под заглавието „Петте вида руски ядрени оръжия, от които на Запад трябва да се страхуват".

Кои са тези оръжия?

„Борей" отделно, „Булава" отделно. На първо място американските експерти са поставили руските атомни стратегически подводници от типа „Борей", проект 955, които имат на въоръжение 16 балистични ракети и са основата на руската боеспособност при ядреното възпиране.

На второ място в този списък е междуконтиненталната балистична ракета с морско базиране Р-30 „Булава-30″, с които са въоръжени подводниците „Борей". Това оръжие може да поразява цели на далечина 11 000 км, като всяка „Булава" носи по 10 ядрени бойни глави.

На трето място в ракетния рейтинг са многоцелевите атомни подводници от клас „Ясен" - проект 885, въоръжени с противокорабни крилати ракети.

На четвърто място американците са поставили руското тактическо ядрено оръжие, което не попада в Договора за съкращаване на стратегическите настъпателни въоръжения - СНВ 3.

На пето място западните експерти са поставили твърдогоривните междуконтинентални балистични ракети с мобилно и шахтено базиране с разделяща се бойна част РС-24 - „Ярс", които могат да носят до четири бойни глави с индивидуално насочване.

Споменава се и новата супертежка руска ракета с шахтено базиране „Сармат", която ще замени досегашните супертежки „Воевода", известни още като „Сатана".

Предполага се, че „Сармат" ще бъде течногоривна и ще може да носи 10 бойни блока с обхват 121 000 км. Ще бъдат дислоцирани в Домбаровский - в Оренбургска област, и в Ужур - в Красноярския край.

Със средства за преодоляване на американската ПРО разполагат всички руски стратегически ракети - както морските така и наземните, в това число и оперативно-тактическият комплекс „Искандер-М".

Едновременно със споменатия анализ се появи и друг със списък на руските въоръжения, от които трябва да се страхува Пентагонът. Оказва се, че той е доста по-дълъг.

И така, сред опасните руски оръжия е многоцелевият изтребител Су-35, атомната подводница „Амур", основният нов танк Т-90С, свръхзвуковата противокорабна ракета П-800 „Оникс", на чиято база беше създадена и индийската многоцелева крилата ракета „Брамос", използвана срещу надводни и брегови цели, както от кораби, така и от подводници, а в перспектива и от самолети.

Танковете Т-90 са много по-евтини от западните танкове „Леопард-2″ и „Абрамс". Танкът има съвременна система за управление на огъня и ефективни системи за защита. Оръдието му с калибър 125 мм се зарежда автоматически. Може да стреля с традиционни снаряди - бронебойни, осколочно-фугасни и кумулативни, както и с реактивни ракети „Рефлекс".

В момента руските танкостроители създават не просто нов танк, който ще бъде по-добър от Т-90, но и най-добрата гъсенична платформа „Армата". На нейна база ще се появи самият танк с мощен двигател, бронирана капсула за екипажа, нова система за управление на огъня, система за връзка и навигация, прицелно-изчислителен комплекс, бордова информационна управляваща система и други системи за подсигуряване на огъня. „Армата" засега е секретен проект и вероятно ще се появи при подготовката на юбилейния парад за 70-ата годишнина от победата на полигона в Алабино.

Сред очакваните нови руски оръжия е Су-35, който представлява модернизирана версия на съветския Су-27, въпреки че това не е съвсем точно. От Су-27 новият самолет взе планера в силно усъвършенстван вид. Соплата на неговите двигатели имат способността да променят своята рисунка, да се отклоняват нагоре-надолу или наляво-надясно и да извършват чудеса на въздушната акробатика, което не може да прави нито един американски изтребител. Су-35 е много бърз, може да се издига на големи височини и има огромно бойно натоварване, т.е. съчетава разширени възможности за прехващане на високи цели с мълниеносна скорост и уникални двигатели с повишена тяга.

Свърхзвуковата крилата противокорабна ракета П-800 „Оникс" е уникална с начина си на действие. След като попадне във водната следа на фрегатата или самолетоносача, тя няма да го изостави докато не нанесе удар в най-незащитено място.

На въоръжение са още свръхзвуковите противокорабни ракети „Москит" и „Гранит", от които западните кораби нямат никаква защита.


Автор: Красимир Иванджийски

Източник: http://strogosekretno.com

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

nemeli vidiahte .Razviavah ruskia flag v kalifornia vazsednal tank. I recitirah gal mie za vas,

31.03.2015 23:48:48

Анонимен

Хей, защитникът на кравари, сопата е твоето кредо, така че по-добре ти бягай в Хамерика, докато можеш ..

31.03.2015 14:41:36

Анонимен

Брей, колко много скрап има в Русия, брей ! Ей там е място за живеене на циганите, а не в опоскана България ! Тъкмо ще подобрят генетичния й фонд, да потъмнеят руските блядки/проститутки/ !

31.03.2015 14:39:34

Анонимен

Хей, смърдели и недотрепани руски тролове, бягайте по-скоро към Сибир, защото ако закъснеете, лошо ви се пише ! Дотегнахте на целия български род и ще ядете сопата...!

31.03.2015 14:29:32

Анонимен

Русия е велика страна и такава ще си остане.Шо се отнася до НАТО те само от бой разбират говедата .Дрънкат с разбитите си оръжия и плашат гаргите .СМЕШНИЦИ. УБИИЦИ ДЕГРАДИРАЛА ПАПЛАЧ.ВРЕМЕ Е ЗА РАЗПЛАТА.

31.03.2015 12:58:38

поздрави от Путин

https://www.youtube.com/watch?v=e7W6W48Cj80

31.03.2015 12:56:07

Анонимен

НАТО търсеше това и го намери .Русия не е либия .Я да ги видим сега боклуците.Честито на печелившите

31.03.2015 12:44:36

Анонимен

Ти си изостанал дебил такъв, сам не си вярваш на това което пишеш,но къкво да се прави .светът е пълен смалоумници като тебе. Нато ли е мирен алианс .Къкво ще кажеш за Ирак Либия Сърбия Украйна .Да изброявам ли още.Когато САЩ изчезнат светът ще стане по добро място за живеене Говорим за терористична организация молоумнико .

31.03.2015 12:41:28

до Анонимен 1

https://www.youtube.com/watch?v=CNtXVc9uBMc

31.03.2015 12:35:19

Анонимен

Американските експерти отчитат почти 30 годишно изоставяне на сащ

31.03.2015 11:52:50

Анонимен

Що не ходите да се гръмнете с тези стари макети, БЕ прости руски тролове и тикви ?! Русия е толкова изостанала в технологиите, че днес може да води конвенционални сражения с партизански движения ! Евро-Атлантическият съюз е отдаден на мирно строителство и живот и РУСКИТЕ ТАТАРО-МОНГОЛСКИ ПЪЛЧИЩА НЯМАТ МЯСТО В ЕВРОПА ! Русия като търси война - ще си я получи и ще бъде унищожена ...!

31.03.2015 11:47:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.